Leslie Mandoki külföldi turnéra viszi a „Magyar képek” progresszív rock-koncertsorozatot

2019/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Fonogram Életműdíjas és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett magyar zenész-producer októberben és novemberben Hamburgon, Münchenen, Dortmundon és Berlinen átívelően mutatja be nagyszabású koncertsorozatát a ManDoki Soulmates zenekarában muzsikáló legendák élén.

Leslie Mandoki külföldi turnéra viszi a „Magyar képek” progresszív rock-koncertsorozatot

Amikor csak tehetem, hazajövök, mert nekem Budapest a szülővárosom, és a lelkemben én mindig is egy pesti srác maradtam” – mondta egy korábbi interjúban a Németországban élő Leslie Mandoki, világhírű zenész és producer, akit ismét a rocktörténet meghatározó alakjaiból álló együttesével, a Mandoki Soulmates-szel turnézik, hogy egyre több és több emberhez juttathassa el, számára mit jelent a magyarság összetartásának hangjegyekbe öntött életérzése.

A ManDoki Soulmates all-star formációt és a Hungarian Pictures (Magyar képek) koncertsorozatot Leslie Mandoki régi barátja, Tony Carey (Rainbow) mellett olyan világsztárok színesítik, mint az énekes Bobby Kimball (Toto), az énekes-gitáros Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band), a Cutting Crew énekese Nick van Eede és a Németországban közismert Peter Maffay. A szupercsapatnak tagja lesz még a jazztrombitás Randy Brecker (Brecker Brothers), a szaxofonos John Helliwell (Supertramp), a jazzgitáros Mike Stern és a fúziós billentyűtitán Cory Henry is, de a bőség zavarában nem szabad elfelejtenünk a lehengerlő basszusgitárost Richard Bonát és a fúziós jazz egyik legismertebb és legbefolyásosabb gitárosát, Al Di Meolát sem, akik jelenlétükkel tovább erősítik a koncertsorozatot. A zenekarvezetői poszton és a dobok/ütőhangszerek mögött természetesen ismét Leslie Mandokit láthatjuk. A Hungarian Pictures-turné záró állomásának a monumentális berlini Konzerthaus ad helyet.

A rajongók számára jó hír, hogy az őszi turné idejére megjelenik a Living In The Gap & Hungarian Pictures dupla album is, de a magyar zenekultúrához kötődő rock és jazz kedvelőinek addig is érdemes belehallgatniuk a május óta elérhető, 1956 hősei és az 1989-es magyarországi határnyitás emlékére megrendezett Wings Of Freedom-turné (A szabadság szárnyai) Blu-ray kiadásába, vagy a Vén Európa angol nyelvű feldolgozásába, Mother Europe címmel.

A Hungarian Pictures-turnéról és a jegyvásárlásról további információk a ManDoki Soulmates oldalon találhatók.

***

Az 1975 óta Németországban élő Mándoki Lászlót szerte a világban elsősorban dzsesszrock-zenészként és nemzetközileg sikeres zenei rendezőként tartják számon. Az általa alapított, több mint 25 éves Man Doki Soulmates zenekarban a ’70-es-’80-as évek legendás dzsessz és rockmuzsikusai játszanak együtt, többek között Chaka Khan, Chris Thompson (Manfred Mann Earth Band), Bobby Kimball (Toto), Nick van Eede (Cutting Crew), Al di Meola, Ian Anderson (Jethro Tull ), Tony Carey (Rainbow), Randy Brecker, Bill Evans (Miles Davis Band), David Clayton-Thomas (Blood Sweat & Tears), John Helliwell (Supertramp), Till Brönner, Klaus Doldinger és még sokan mások.

Leslie Mandoki a saját zenéje mellett lemez producerként is aktívan alkot, stúdiójában, amely Európa legnagyobb zenei komplexuma olyan sztárok lemezeit gondozta művészileg többek közt, mint Chaka Khan, Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush. A tutzingi Park Stúdióban készültek a Disney felkérésére a Mulan, az Atlantis, a Mackó testvér vagy az Oscar-díjra jelölt Tarzan zenei munkálatai is, amelyekben Mándoki zenei igazgatóként működött közre. A zenész a reklámzenék világában is letette névjegyét: a bajor televízió, az ARD és az országos német RTL is rendszeresen Mándoki csapatával dolgoztat. A nagy cégek közül az Allianz, a Sixt, a Mercedes, a Mini, a BMW is őt választotta és 15 éve a Volkswagen és Audi konszern exkluzív zenei igazgatójaként dolgozik. Nevéhez fűződnek a CDU választási zenéi, 2012 óta pedig az FC Bayern sportindulói.

A számtalan arany és platina album mellett számos német és amerikai kitüntetés borítja a stúdió falait. 2012 májusában a Magyar Köztársasági Érdemrenddel tüntették ki, egy évvel később Fonogram-életműdíjat kapott. 2017-ben a bajor állam kitüntetését, az Európamedált kapta meg, és díjazták a zenei szakma egyik legrangosabb eseményén is Cannes-ban a MIDEM2017 Achivement Award-dal.

ManDoki Soulmates, Leslie Mandoki, Hungarian Pictures, turné, koncert, 2019, Tony Carey, Bobby Kimball, Chris Thompson, Nick van Eede, Peter Maffay, Randy Brecker, Mike Stern, Cory Henry, Richard Bona, Al Di Meola

Képtár

  • Leslie Mandoki külföldi turnéra viszi a „Magyar képek” progresszív rock-koncertsorozatot kép 76108
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek