Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

2024/03/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Fotó: Green Stage Production

Loreena McKennitt eklektikus keveréke a kelta zenének, a popnak, a folknak, pályafutása alatt több mint 14 millió albumot adott el világszerte. Felvételei arany-, platina- és többszörös platina státuszt értek el 15 országban és négy kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és két Juno-díjat nyert, valamint Billboard International Achievement Awardot. Ismerősen mozog a világ legelismertebb és történelmi jelentőségű koncerttermeiben, a Carnegie Halltól a híres Alhambra-palotáig Granadában, Spanyolországban, de fellépett már a késői majestás “Her Late Majesty Queen Elizabeth II. és His Majesty King Charles III”, valamint más államfők előtt.

A turné 2024. március 6-án indul Hollandiában, majd április 8-án zárják Londonban. Közben fellépnek Németországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Magyarországon és Lengyelországban is. A turné az énekesnő Juno-díjas The Visit című albumának évfordulóját ünnepli, amelyet erdetileg 1991-ben adtak ki Kanadában, 1992-ben pedig nemzetközi sikereket ért el a Warner Music Group  – mérföldkő volt a művésznő életében, azóta is töretlen sikerrel hódítja és gyarapítja rajongóit világszerte.

A művésznő 2021 szeptemberében megjelentette a The Visit: The Definitive Edition című albumát, amely az eredeti The Visit albumának 30. évfordulóját ünnepelte. A deluxe, limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal debütált és igazi kuriózum a négy CD- audio Blu-ray és a szakmai visszatekintő illusztrált könyvével, melyben újraélt emlékek és korábban sosem publikált anyagok találhatók. A Visit Revisited turné első “felvonása”2022. szeptemberében vette kezdetét mely tíz előadásból állt Kelet-Kanadában.

"Az utolsó alkalom, amikor Európában léptem fel, az 2019-ben volt, és azóta sok minden történt. Csodálatos érzés lesz jövő tavasszal visszatérni Európába és újra találkozni a sok ismerős arccal, akiket hiányoltam ezekben a zűrzavaros időkben" – mondta McKennitt.

McKennittet Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kísérik.

 

A 2019-es koncertjéről itt írtunk.

Loreena McKennitt, MVM Dome

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek