Ma kezdődnek az Eurovízió főpróbái – közönséggel rendezik meg!

2021/05/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Két év szünet után az utóbbi évek leglátványosabb és legmodernebb színpadával készülnek a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra, amelyre idén nézőket is beengednek a rotterdami Ahoyba – természetesen a megfelelő járványügyi intézkedések mellet.

Fotó: ESC Hungary

Hollandia kormányának ápirlis 29-ei döntése alapján 3500 fő résztvétele engedélyezett a 3 élő show és a 6 főpróba ideje alatt. Ez a létszám az Ahoy kapacitásának megközelítőleg 20 százalékát teszi ki. A közönség minden tagjának követni kell a szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat. Mindenkit 48 óránként COVID-tesztelésnek vetnek majd alá. A közönségnek és minden további látogatónak 24 óránál nem régebbi negatív COVID-tesztet kell felmutatnia. Az arénában az arcmaszk viselete mindenki számára kötelező lesz, továbbá idén elmarad az álló közönség hangulatos, zászlólebegtetős kavalkádja, csak ülőhelyeken lehet majd helyet foglalni.

A delegációk ma érkeznek meg Rotterdamba, viszont idejük legnagyobb részét karanténhotelben fogják tölteni, és csak a hivatalos, eurovíziós közlekedést használhatják.

A csúcstechnológiás színpad építési munkálatai már befejeződtek. A színpad legfőbb eleme – az óriási ledfal – 52 méter széles és 12 méter magas. A színpad kivitelezését 3 szóval lehetne legjobban jellemezni – lapos, minimalista, modern – akárcsak a jellegzetes hollandiai tájkép :) A fesztivál főproducere, Sietse Bakker elmondása szerint a színpad innovatív, hatalmas, de egyben egyszerű és tele lesz meglepetésekkel. A ledfalon belül például nyitható ajtók lesznek, efféle kivitelezést ilyen nagy méretben még soha nem csináltak az Eurovízión.

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője 2021.05.18-án, kedden 21:00-kor kezdődik.

A versenydalok itt!

via ESC Hungary

 

 

Eurovízió, Rotterdam, élő koncert

 

 

Szólj hozzá!


Utolsó klubkoncertjét tartja a Kistehén

Utolsó klubkoncertjét tartja a Kistehén

A pandémia miatt az eredetileg 2020-ra tervezett búcsúkoncerttel az elválás is elmaradt és végül 2022-re tolódott, ám ennek a furcsa helyzetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Áttolták tavaszra a GOTTHARD decemberi koncertjét

2020.04.13-i és a 2021.04.14-i koncert pótlása december 21-én lett volna, most a buli tett egy jó nagy kört, és visszaérkezett a tavaszi dátumra: 2022. április 16-án jönnek Budapestre, a helyszín változatlanul a Barba Negra.
Új koncertek