Menopauza 1170x180

Manchester, England, England – Európai turnéra indul Azahriah

2023/06/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Supermanagement tegnap tette közzé, hogy a közelmúltban teltházas Aréna- és Budapest Park-koncertet adó fiatal zenész Európa nagy városait vette célba.

Manchester, England, England – Európai turnéra indul Azahriah

Bécs, Prága, Varsó, Berlin, Manchester, London és Párizs szerepel a koncertmenüben. A turné november másodikán indul és a hónap közepéig tart, szóval sokáig nem kell nélkülözniük a rajongóknak Azahriát... :) A hír amúgy nem érte meglepetésként őket, hiszen a Blikk már márciusban megírta, hogy "Azahriah nagy bejelentése: ősszel elhagyja az országot". (A címadást nem kommentáljuk.)

A mindössze 20 éves Azahriah (Baukó Attila) – aki nemrég országunkat képviselte a legígéretesebb európai zenei tehetségeket szemléző, rangos, európai showcase fesztiválon (Eurosonic) – youtuberként kezdte pályafutását, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra. Azon év novemberében már nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott zenekarával a Hősök terén. Számos hazai fesztivál fő fellépője, sikert aratott már a Sziget nagyszínpadán is. DESH-sel közös, A ló túloldalán című lemeze, illetve az azt követő Silbak EP komoly kritikai- és közönségsikert aratott, a Klipszemlén két dalával (a Hundred Sinsszel közös Mindent megbocsájttal, illetve a Four Moodsszal) is győzött. Azahriah a streaming-toplisták állandó vezetője; a Spotify-on jelenleg mintegy 100 millió, Youtube-on több mint 130 millió lejátszást tudhat magáénak.

Pár hete megjelent nagylemezén, a Mementón található, a karibi Queen Omega közreműködésével készült Four Moods 2 című szám "a tökéletes példája annak, hogy Azahriah művészi nyelve univerzális" – emelte ki az MTI a menedzsment közleményéből nem kis meglepetésünkre.

Dalai elsöprő sikerét látva a menedzsment úgy gondolta, hogy ideje a nemzetközi porondra is kilépnie. Hisznek abban, hogy zenéje nyelvi és országhatárokon átívelő produktum, amely bárhol képes megmozgatni a közönséget, de persze külhonban nem arénákban és tízeres koncerthelyszíneken, hanem 300-500 fős klubokban lép fel majd Azahriah - igen kíváncsiak vagyunk, hogy fogadja őt majd a nyelvünket nem érő közönség, és arra is, milyen műsorral készül a fiatal előadó.

'Nagyon vicces volt, amikor először beszéltünk az angolokkal. Úgy hívtak fel minket, hogy bár a felét se értik jó pár dalszövegnek, három hete Azahriah-t hallgatnak az irodában, és imádják'nyilatkozta akkor Tóth Gergely az RTL-nek.

Nyáron azonban még számos hazai fesztiválos fellépés áll előtte, ezeket itt találjátok meg.

 

 

Azahriah, európai turné

 

 

Szólj hozzá!


Te tudod mi az a LIBRARY ZENE? A Qualitons megmutatja...

Te tudod mi az a LIBRARY ZENE? A Qualitons megmutatja...

A tavaly december óta újra aktív The Qualitons tavasszal telt házas koncerten mutatta be negyedik albumát. A Club Eco Vol I. - The Trail mától...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Még mindig nincsenek meg a Balkán Fanatik hangszerei – ősszel az Akváriumban zenélnek, hogy zenélhessenek!

Május 31-én elloptak egy turnébuszt, benne a zenekar – és mások – felszereléseivel. A cuccok azóta sem kerültek elő. A Balkán Fanatik most azt tervezi, hogy csapnak egy fergeteges Balkan-bulit az Akvárium NagyHalljában október 12-én, melynek a teljes bevételét hangszervásárlásra fordítják majd.

Pénteken kezdődik a négy településen átívelő Őrségi Tökfesztivál

Pénteken késő délután a nagyrákosi tájházban és a település kultúrházában kezdődik a 20. Őrségi Tökfesztivál, amelynek programjai a hétvégén négy őrségi településen, Nagyrákoson, Őriszentpéteren, Magyarszombatfán és Szalafőn zajlanak.

Fuss az életedért: Budapestről indul a jubileumi Iron Maiden turné

Az IRON MAIDEN jövőre RUN FOR YOUR LIVES világkörüli turnéját Budapesten indítja május 27-én, amelyet további 27 stadion-, fesztivál- és arénakoncert követ Európa-szerte.
Új koncertek