Meghalt a Foo Fighters dobosa

2022/03/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins – jelentette be a zenekar.

 50 évesen meghalt a Foo Fighters dobosa

A zenekar Dél-Amerikában turnézott éppen, és március 25-én, pénteken este a kolumbiai Bogotában rendezett Festival Estereo Picnic fő fellépője lett volna. A fesztivál a Facebookon adott ki egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy a zenekar Hawkins halála miatt visszalépett a háromnapos fesztiválról.

"Megtört szívvel tudatjuk veletek a nagyon szomorú hírt, hogy egy nagyon súlyos helyzet miatt a Foo Fighters nem tud ma este fellépni, és lemondták a dél-amerikai turnéjuk hátralévő részét" – írták.

A kolumbiai fellépés után a Foo Fighters a tervek szerint március 26-án a São Pauló-i Lollapalooza Brasilban lépett volna fel, mielőtt folytatta volna turnéját az Egyesült Államokban.

Forrás: The Guardian

Hawkins, aki 1997-ben csatlakozott a zenekarhoz, miután két évig Alanis Morissette dobosaként dolgozott, a Foo Fighters hangzásának és imázsának egyik fontos eleme volt. Az ötletes és kőkemény dobosnak az a látszólag hálátlan feladat jutott, hogy a Foo énekes-gitárosa, Dave Grohl mögött doboljon, aki a rocktörténelem egyik legnagyobb dobosa. Hawkins ezt a szerepet nagyszerűen töltötte be, saját izmos, időzsonglőr stílusát vitte bele a zenekar egyenes vonalú rockzenéjébe anélkül, hogy megpróbálta volna utánozni Grohlt. Vitathatatlanul az elmúlt 25 év egyik legjobb rockdobosa volt, emellett erős énekes, és gyakran vette át a mikrofont a zenekar koncertjein. A zenekar számos dalának társszerzője is volt – emlékezett meg róla a Variety.

Halálának okáról nem adtak hírt, a hírek szerint a kolumbiai Bogotában,szállodai szobájában találtak rá holtan. A kolumbiai rendőrség megerősítette a halálesetet, de részleteket nem közölt. Az Egyesült Államok bogotai nagykövetsége tweetben fejezte ki részvétét. Hawkinst felesége és három gyermekük, Oliver, Annabelle és Everleigh gyászolja zenekarán, a rajongókon és a világ teljes zenésztársadalmán kívül.

R.I.P.

 

 

Foo Fighters, Taylor Hawkins, gyász

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek