Meghalt a Foo Fighters dobosa

2022/03/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins – jelentette be a zenekar.

 50 évesen meghalt a Foo Fighters dobosa

A zenekar Dél-Amerikában turnézott éppen, és március 25-én, pénteken este a kolumbiai Bogotában rendezett Festival Estereo Picnic fő fellépője lett volna. A fesztivál a Facebookon adott ki egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy a zenekar Hawkins halála miatt visszalépett a háromnapos fesztiválról.

"Megtört szívvel tudatjuk veletek a nagyon szomorú hírt, hogy egy nagyon súlyos helyzet miatt a Foo Fighters nem tud ma este fellépni, és lemondták a dél-amerikai turnéjuk hátralévő részét" – írták.

A kolumbiai fellépés után a Foo Fighters a tervek szerint március 26-án a São Pauló-i Lollapalooza Brasilban lépett volna fel, mielőtt folytatta volna turnéját az Egyesült Államokban.

Forrás: The Guardian

Hawkins, aki 1997-ben csatlakozott a zenekarhoz, miután két évig Alanis Morissette dobosaként dolgozott, a Foo Fighters hangzásának és imázsának egyik fontos eleme volt. Az ötletes és kőkemény dobosnak az a látszólag hálátlan feladat jutott, hogy a Foo énekes-gitárosa, Dave Grohl mögött doboljon, aki a rocktörténelem egyik legnagyobb dobosa. Hawkins ezt a szerepet nagyszerűen töltötte be, saját izmos, időzsonglőr stílusát vitte bele a zenekar egyenes vonalú rockzenéjébe anélkül, hogy megpróbálta volna utánozni Grohlt. Vitathatatlanul az elmúlt 25 év egyik legjobb rockdobosa volt, emellett erős énekes, és gyakran vette át a mikrofont a zenekar koncertjein. A zenekar számos dalának társszerzője is volt – emlékezett meg róla a Variety.

Halálának okáról nem adtak hírt, a hírek szerint a kolumbiai Bogotában,szállodai szobájában találtak rá holtan. A kolumbiai rendőrség megerősítette a halálesetet, de részleteket nem közölt. Az Egyesült Államok bogotai nagykövetsége tweetben fejezte ki részvétét. Hawkinst felesége és három gyermekük, Oliver, Annabelle és Everleigh gyászolja zenekarán, a rajongókon és a világ teljes zenésztársadalmán kívül.

R.I.P.

 

 

Foo Fighters, Taylor Hawkins, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek