Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

2023/01/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem sokáig ünnepelhette a világ Elvis-közössége a Király születésnapját és a Baz Luhrmann rendezte Elvis-film Golden Globe-sikerét: csütörtökön ötvennégy éves korában meghalt Lisa Marie Presley, Elvis Presley egyetlen lánya.

Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

Lisa Marie, Elvis és Priscilla Presley lánya ott volt a Golden Globe-díjátadón kedd este Beverly Hillsben az édesanyjával. A beszámolók szerint anya és lánya könnyekben tört ki, amikor Austin Butler elnyerte a legjobb filmszínésznek járó díjat. A színész érzelmes beszéde során köszönetet mondott a Presley családnak a film forgatása során nyújtott segítségükért. 

A TMZ forrása szerint Lisa Marie házvezetőnője a hálószobájában találta meg a nőt, aki nem reagált. Körülbelül ugyanebben az időben Lisa volt férje, Danny Keough, akivel együtt éltek, hazaért, s megpróbálta újraéleszteni, amíg a mentősök ki nem érkeztek. (Több  házassága is volt. Bár Danny volt az első férje, alig egy hónappal a válás után azzal sokkolta a világot, hogy hozzáment Michael Jacksonhoz, de csaknem két év után elváltak, majd 2002-ben Nicolas Cage-dzsel kötötte össze az életét – bár ez a házasság csak néhány hónapig tartott, mielőtt a férfi beadta a válási papírokat. 2006-ban még egyszer oltár elé lépett, amikor hozzáment gitárosához, Michael Lockwoodhoz, akivel két közös gyermekük született mielőtt 2016-ban beadta a válókeresetet.

Lisa Marie Presley-t egy Los Angeles-i kórházba szállították, de nem sokkal később édesanyja, Priscilla Presley közzétette a szomorú hírt.

Lisa Marie-t 3 gyermeke gyászolja: Riley Keough színésznő és az ikerlányok, Harper és Finley Lockwood. Fia, Benjamin Keough 2020-ban öngyilkosságot követett el. Lisa Marie 2012-es "Storm & Grace" című dalát állítólag Benjamin ihlette, akinek a középső neve Storm volt.

A történelem egyik legünnepeltebb művészének lánya édesapja karrierútját követte. Három albumot adott ki, tisztelegve az előtt az ember előtt, aki a blues, a gospel, a pop és a country keveredésével örökre megváltoztatta az amerikai dal hangzásvilágát. Első albuma 2003-ban jelent meg "To Whom It May Concern" címmel. A lemez a Billboard albumlistájának 5. helyéig jutott és arany minősítést kapott.

Lisa Marie mindössze 9 éves volt, amikor Elvis 1977-ben szívrohamban meghalt. Lánya halálát a források szerint szívmegállás okozta.

R.I.P.

 

Lisa Marie Presley, gyász

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek