Mamma Mia!

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

2022/09/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Balatoni Endre (Boli), Sidoó Attila (Kisfidó), Soós Lajos (Szónusz), Grandpierre Atilla, Ipacs László, Németh László (Fritz)/Wikipédia

Az 1976-os megalakulása óta a zenekar tagja volt Ipacs, egészen 2001-ig, a VHK első aktív időszakának végéig (2009-ben újjáalakult a zenekar). Ipacs összesen nyolc lemezen dobolt – írja a lap. Ipacs 2018 novemberében színpadra lépett az ETA punkcsapat koncertjén az Óbudai Kulturális Központban.

A Grandpierre Attila által vezetett VHK a 70-es évek végi alternatív zenekarok egyik legmarkánsabb képviselője volt, a stílusát sokan „sámánpunknak” nevezték. Első nagylemezeiket – mivel itthon nem adták ki - Hollandiában és Németországban vették fel. Ezekre felfigyelt Jello Biafra, a Dead Kennedys énekese, és a Nyugat-Európában kiadott lemezeket Amerikában az Alternative Tentacles is megjelentette. A zenekar Németországban meghatározó, kultikus zenekarrá vált – tették hozzá.

A zenekar tagjai közül Balatoni Boli Endre 2012. február februárjában hunyt el Szumátra szigetén, Németh László Fritz 2016-ban távozott az égi zenekarba.

A zenekar közeltmúlt-béli koncertjei (Művészetek Völgye, Fekete Zaj Fesztivál, CAMPUS Fesztivál, Kobuci Kert) elmaradtak Grandpierre mozgásszervi panaszai miatt.

 

 

 

 

Vágtázó Halottkémek, VHK, Ipacs László, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek