Menopauza 1170x180

Megvan minden idők legtöbbször újrahasznosított magyar dala

2019/03/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A felvétele után 50 évvel egy brit tévésorozat zenéje lett a Gyöngyhajú lány, de erre senki sem kért engedélyt – írja a Blikk.

Fotó: Omega blog

A dal a The Bay című új ITV-sorozat előzetesében bukkant fel – a brit közszolgálati csatorna (szóvivőjük szerint érvényes keretegyezmény szavatolja, hogy az archívum, amelyből választottak, jogtiszta volt) valóban az 1969-es verziót használta, még Kóbor János vokálja is felismerhető.

"Sosem gondoltam volna, hogy krimihez is passzol a Gyöngyhajú lány, de szerintem eltalálták a képkockák hangulatát" – reagált Kóbor János.

Szerinte az internetes letöltések korában nem életszerű az előzetes engedélykérés, utólag úgyis minden rendeződik, ráaádsul nem vagyonok cserélnek gazdát. 

A Blikk által megszólaltatott szakértő szerint 2000 fontnál, azaz 740 ezer forintnál aligha fizethet többet a tévétársaság. Ennek felét a jogtulajdonos Hungaroton Records kapja, a másik fele pedig további két részre oszlik a dalszerzők és az előadók között – magyarázta egy bennfentes. A Gyöngyhajú lány dalszerzője, Presser Gábor a szövegíró pedig Adamis Anna. Ők a felezett összegből duplán részesülnek, mert a felvétel idején zenekari tagok is voltak.

A The Bay előzetese egyébként már nem hozzáférhető a legnagyobb videómegosztón.

A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel dolgozta fel a Gyöngyhajú lányt; a két együttes 2014 júniusában, a rendszerváltoztatás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén. A banda november 18-án érkezik a Budapest Arénába, talán ezen a koncerten is felcsendül az ismerős dallam...

A Gyöngyhajú lány balladája címmel az ExperiDance állított színpadra egy zenés-táncos produkciót, melyben az Omega 21 slágere hangzik el – köztük nyilváűna  címadó dal.

 

 

 

50 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

 

Ennyit fizetett Kanye West Preseréknek

 

Amerikában csak az Omegát ismerik?

 

Gyöngyhajú lány, Omega, lenyúlás, szerzői jog

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek