Minden körülmények között az Operában leszünk

2020/12/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.

Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

A sorozatban szombat estkénként 7 órától az InterTicket (jegy.hu) felületén a januári bemutatók közvetítései és népszerű repertoárelőadások felvételei is elérhetők lesznek. Az új szolgáltatással párhuzamosan az Opera Facebook oldalán a jövőben is sugározza ingyenes sorozatait.

Az Opera bevezetésként előzetes regisztrációt követően A diótörő december 24-i és 25-i ingyenes online közvetítését, valamint január 1-jén délután 3 órától éjfélig 2014-es újévi gálájának koncertfelvételét is elérhetővé teszi a platformon.

Az Opera Otthonra elnevezésű új streamingszolgáltatáson keresztül elsőként Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os felvétele lesz elérhető január 9-én este 7 órától.

Január 16-án este 7 órától  Venekei Marianna koreográfus Tennessee Williams drámájából Dés László zenéjére készített első egészestés alkotása, A vágy villamosa lesz elérhető.

Január 23-án este 8 órától lesz látható Vecsei H. Miklós új rendezésében Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka. A magyar nyelven, Varró Dániel új fordításával és Kiégő Izzók vetítéseivel készülő, friss produkcióban a főszerepeket Wunderlich József és Miklósa Erika alakítják.

Január utolsó hétvégéjén két régen látott, egykor népszerű magyar egyfelvonásos opera lesz látható, amelyek új bemutatóit Galambos Attila új magyar fordításában Varga Bence állítja színpadra, az Opera Zenekar és Kórus közreműködésével, Oliver von Dohnányi karmester irányítása mellett. Január 30-án Dohányi Ernő Simona néni című vígoperáját tekinthetik meg az érdeklődők, másnap, január 31-én Hubay Jenő A cremonai hegedűs című egyfelvonásosának bemutatója szerepel műsoron.

A fizetős szolgáltatások megjelenésével párhuzamosan az Opera Facebook-oldalán folytatódnak az ingyenes közvetítések is.

Magyar Állami Operaház, Magyar Nemzeti Balett, stream, Opera Otthonra

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek