A 2022-ben 122 milliószor streamelt Azahriaht mindösszesen 6.774-szer lehetett hallani a rádiókban

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt vizsgálta, hogy mely előadók és zeneszámok voltak a legnépszerűbbek a Spotify-on és a YouTube-on. Érdekes jelenség, hogy a zenei streamingplatform legsikeresebbjei közül egyetlen zenekar sem került be a rádiós top20-ba.

Fotó: Azahriah/FB
Fotó: Live Nation/Sztavi Photo

Mitől olyan nagy sztár ez a srác? MGK a Budapest Parkban

Óriási bulit nyomott hétfő este a Budapest Park színpadán korunk legfurább, ugyanakkor kétségtelenül egyik legtehetségesebb figurája, Machine Gun Kelly, aki egyébként már napok óta a fővárosban tartózkodott, és a pletykák szerint egy neves szórakozóhelyre is benézett a hétvégén.
 
Fotó: Primavera/FB

Ez lesz az első európai, egész hétvégés fesztivál streaming: Primavera Sound

Élőben közvetíti a Primavera Sound fesztivált az Amazon. A rajongók a világ bármely pontjáról nézhetik a koncerteket, interjúkat, melyek során a kulisszák mögé is bepillanthatnak majd.
 
 
Francia vizsgálat: A streaming ipar masszívan átveri az előadókat

Francia vizsgálat: A streaming ipar masszívan átveri az előadókat

Manipulálják a legnagyobb streaming zenei szolgáltatók online hallgatottsági számait. Egy most közzétett dokumentum szerint 2021-ben Franciaországban 1 és 3 milliárd között volt a hamis hallgatottság, vagyis vagy az összes lejátszás 1-3 százaléka.
 
A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A Music Hungary konferencián mutatta be 2022-es Zeneipari Jelentését a ProArt –Szövetség a Szerzői Jogokért. A jelentés szerint a magyarok 70%-a hallgat naponta zenét. A 30 alatti felnőttek esetén ez az érték 86%. A zenehallgatás legfőbb eszköze az okostelefon.
 
Fotó: cottonbro studio/www.pexels.com

Sokkal több pénzhez juthatnak sokkal gyorsabban a magyar dalszerzők

Az Artisjus Egyesület és a francia Sacem – Európa legnagyobb zenei közös jogkezelője – között létrejött megállapodás révén az Artisjus által képviselt magyar dalszerzők az elérhető legmagasabb összegű jogdíjat kapják 2023 januárjától a nagy online streaming...
 
Fotó: Yuri Mane (Pexels)

Elégtelen jogdíjak, csalások, átláthatatlanság: stream

Átláthatóbb, a dalszerzőket jobban bemutató és nekik magasabb jövedelmet biztosító működésre lenne szükség a zenei streaming piacon – ezek a fő állításai a szerzői jogkezelőket tömörítő GESAC által megrendelt, független európai tanulmánynak, amelyet a Dalszerzőn szemléztek....
 
Fotó: Elijah O'Donnel (Pexels)

Miért tűnik el a 30 év feletti emberek életéből az új zenék felfedezése utáni vágy?

Ez az írás a The Guardian hasábjain jelent meg, Daniel Dylan Wray tollából, és nagyon kíváncsiak lettünk, mire jutott a szerző.
 
Fotó: Ungár Richárd

Alpárfeszt – az ország legzöldebb underground kisfesztiválja

2022. július 7-9. között a lakitelki Tőserdő Autós Kemping ad otthont az Alpárfesztnek.
 
Fotó: Magenta Music

Sztárban sztár: Billie Eilish STREAM koncert lesz a Svábhegyi Csillagvizsgálóban

A Deutsche Telekom Telekom Electronic Beats programja keretében a Grammy- és Oscar-díjas Billie Eilish 2022. június 1-jén élő koncertet ad Németországban, a bonni Telekom Fórumban. A Magyar Telekom egy játék keretében lehetőséget biztosított arra, hogy hazai rajongók egy exkluzív...
 
 Yaroslava Borz fotója a Pexels oldaláról

A vinyl megelőzte a CD-t, de nem ő vezet

Magyarországon tavaly 2020-hoz képest másfélszeresére nőtt a vinyl lemezek értékesítése, erre már többet költöttek a magyarok, mint CD-re. A streaming ugyanakkor továbbra is egyeduralkodó.
 
Fotó: pexels.com

Tízmillió állást vitt el a pandémia a kreatív szektorban

A koronavírus-járvány következtében 2020-ban világszerte tízmillió munkahely szűnt meg a kreatív iparágakban, és a kulturális szféra egyre növekvő digitalizálódása miatt a művészeknek minden eddiginél nehezebb a megélhetés – közölte az UNESCO hétfőn publikált jelentésében.
 
Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

Adele 30 című albuma volt a 2021-es év legkelendőbb lemeze az Egyesült Királyságban: az egyetlen album volt, amit több mint félmillió példányban vásároltak meg.
 
Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában ad koncertet

Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában...

Laura Pergolizzi, azaz LP generációja egyik legkedveltebb énekes-dalszerzőjévé vált az egész világon. Erről 2024. március 7-én ismét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Közös zenélésre várnak mindenkit pénteken Veszprémben

A Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt. A zene világnapja alkalmából lesz népdaléneklés és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók

20 éves a Chameleon Jazz Band

A Chameleon Jazz Band a MOM Kulturális Központban tartja 20 éves jubileumi koncert 2023. november 23-án. A jegyeket csatoltuk!
Új koncertek