Most kenyértartóból bukkant elő egy Beatles-relikvia

2019/09/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Úgy tűnik, az egykori Beatles-rajongók leszármazottainak érdemes lenni feltúrni a lakást, mert a legkülönfélébb helyekről bukkannak elő a legendás zenekar relikviái.

A fotó illusztráció

Előkerült már Mexikóban a Beatles-rajongók Szent Grálja, egy legendás, '64-es koncert fotói, egy ötven évig fiókban lapuló Beatles-szalag, John Lennon levele, amelyben visszaadta a királynő kitüntetését, egy limlomos fiókból John Lennon fotói – szóval, lassan 50 éve nem zenélnek együtt, mégis szinte minden héten van róluk hír.

Most arról számolt be a BBC News, hogy elveszett Beatles-filmfelvételt találtak Walesben – egy kenyértartóban. A filmszalagon az együttes egy interjúja látható, amelyet 1965-ben adtak Cardiffban. A mintegy tízezer font (3,8 millió forint) értékűre becsült felvételt egy ház takarításakor találták. Paul Fairweather, az Omega Aukciósház szakértője "nagy leletnek" nevezte a Beatles-filmszalagot, amelyet szerinte 1965 óta senki sem láthatott.

A felvételen az együttes tagjai viccelődnek az újságíróval, aki megpróbál interjút készíteni velük. John Lennon azt állítja, hogy Paul McCartneynak öt gyermeke van Swansea-ben, Ringo Starr pedig arról mesél, hogy következő filmjük egy western lesz. A banda az egész felvétel alatt vicces arcokat vág, és egy ponton a There's No Business Like Show Business (Páratlan biznisz a színházi biznisz) musicalt idézik. Egy másik, 1967-es felvételen Lennon Maharishi Mahesh jógi, szellemi vezető tanításairól beszél. Egy harmadik tekercsen pedig Lennon a God című számot adja elő. Ennek értéke ugyancsak 10 ezer font az aukciósház szerint.

Kíváncsian várjuk, hogy legközelebb honnan és mi bukkan elő...

 

Beatles, relikvia, kenyértartó, filmszalag

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek