Nagy Feró a csúcson

2021/01/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Első helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es listáján a Nagy Feró 75. születésnapjára készült Feró 75 – "Ahogy Ti zenéltek..." album.

Fotó: MTI

A Beatrice énekesét születésnapján a Petőfi rádió stúdiójában érte hatalmas meglepetés – itt tudta meg, hogy fia, Nagy Hunor Attila szervezésében a magyar könnyűzenei élet több tucat prominens előadója teljes titokban készített el egy 32 dalt tartalmazó dupla tribute albumot, szerzői és előadói munkássága előtt tisztelegve.

A Feró 75 - "Ahogy Ti zenéltek..." a megújult H-Music első kiadványa,  s egyúttal igazi családi projekt is, hiszen a különleges dupla válogatás motorja az énekes fia, egyben a zenekar dobosa Nagy Hunor Attila, a klasszikus Beatrice kiadványok stílusában készült grafika, borító pedig felesége, Nagy-Kovács Dorina munkája. 

A közreműködő előadók

Action - Ákos - Alvin és a Mókusok - Anna and the Barbies - Bagossy Brothers Company - Beatrice2020 (a Beatrice jelenlegi zenészei) - Bródy János - Depresszió - I'm Dorothy - Fáraó - Fatal Error - Fonó Zenekar - Hungarica - Ismerős Arcok - Junkies - Kalapács zenekar & Rudán Joe - Keresztes Ildikó & Varga Miklós - Kowalsky meg a Vega - Magna Cum Laude - Medix & Kamilla Nguyen - Mobilmánia - Moby Dick - Omen - Ørdøg - Phoenix Rt. - Republic - Ricse OldStars (korábbi Beatrice tagok) & Juhász Marci - Road - Rómeó Vérzik - Sugarloaf - Tankcsapda - Zorall.

Belehallgattunk pár dalba, ez alapján 3 csoportba sorolhatók a számok: van, aki "csak" előadta, van, aki belevitte a saját stílusát is – és akad, aki teljesen átformálta az eredetit. Az a tracklistából is látszik, hogy komoly csapat verbuválódott össze a születésnapra:

CD 1
01. I'm Dorothy - Ez csak Rock'n'Roll
02. Bródy János - Mire megy itt a játék?
03. Republic - Lassan szopogasd... Ahogy ti zenéltek
04. Road - Motorizált nemzedék
05. Hungarica - Corvin-köz
06. Bagossy Brothers Company - Mostanában
07. Mobilmánia - Fagyi
08. Kowalsky meg a Vega - Mielőtt elmegyek
09. Moby Dick - Viszlát!
10. Alvin és a mókusok - XX.Század
11. Fatal Error - Csodálatos ember
12. Action - Hősök tere
13. Anna and the Barbies - Nem kell
14. Ørdøg - A zenekar üzenete
15. Beatrice 2020 - Vigyorog a fejem
16. Keresztes Ildikó & Varga Miklós - Azok a boldog szép napok

CD 2
01. Phoenix Rt. - Túl késő már
02. Ismerős Arcok - Ezt nem tudom másképp mondani
03. Magna Cum Laude - Meditáció
04. Depresszió - Székelyföld üzenete
05. Fonó zenekar - Én is egy kicsit - Epilógus
06. Rómeó Vérzik - Kifakult sztár
07. Fáraó - Elég
08. Junkies - Lángosképű...
09. Kalapács & Rudán Joe - Térden állva
10. Medix feat. Kamilla Nguyen - Gyere kislány, gyere
11. Tankcsapda - Nagyvárosi farkas
12. Zorall - 8 óra munka
13. Sugarloaf - Megüssem, vagy ne üssem
14. Omen - Tutujgass meg
15. Ricse Old Stars - Katicabogárka
16. Ákos - Jerikó

S ha valaki látni akarja az énekest másfajta minőségében, A DAL 2021 című nemzeti dalválasztóban ma este (01.30.) lehetősége van rá.

Nagy Feró, Feró 75 -

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek