Ferenczi Gyuri és Mező Misi is beül A DAL 2021 zsűrijébe

2021/01/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Vincze Lilla, Nagy Feró és a visszatérő Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz A Dal 2021 zsűrijének negyedik tagja. Tavaly Pély Barna és Apáti Bence is zsűritagok voltak.

Fotó: Médiaklikk

Vincze Lilla, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője elmondása szerint  A Dal 2021-be beérkezett több mint négyszáz pályázat közül komoly kihívás volt kiválasztani a legjobb negyvenet. Úgy vélte: a dalválasztó műsor legnagyobb értéke, hogy magyar nyelvű szerzemények hangzanak el benne.

A produkciókat az elmúlt években szókimondóan értékelő Nagy Feró azt mondta, ebben az évadban visszafogottabb lesz, mivel a tehetséget, a befektetett energiát és munkát meg kell becsülni.

Mező Misi 2018-ban és 2019-ben már volt zsűritag, most egy év szünet után tér vissza A Dalba.

"A Dal nem tehetségkutató, hanem dalválasztó műsor, a különlegesség a zenei stílusok sokszínűségében áll, különböző műfajú produkciók versenyeznek egymással. Nem csak ismert előadók, zenekarok lépnek fel, a műsor teret és lehetőséget biztosít a feltörekvő tehetségeknek".

Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, a Rackák frontembere a dalok akusztikus előadásának jelentőségéről beszélt, ami véleménye szerint jobban hagyja érvényesülni az énekest, a produkciónak ebben a verziójában sokkal inkább kiderül, miről is szól a dal.

A műsor élő adásai január 30-tól szombat esténként 19 óra 35 perctől hét héten keresztül láthatóak a Duna Televízióban.

Megvannak A DAL 2021 versenyzői

 

Kizártak egy produkciót A DAL 2021 mezőnyéből

A Dal 2021, nemzeti dalválasztó, zsűri, Vincze Lilla, Nagy Feró, Mező Misi, Ferenczi György

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek