Ne repülj vakon: összegyűjti a fontos infókat a dalszerzőknek az Artisjus

2022/09/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Songwriting HUB néven indított online gyűjtőoldalt dalszerzői témákban az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos összes hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt, tartalmat – beleértve a saját és más zeneipari szereplők kezdeményezéseit is.

Illusztráció: Pexels

A folyamatosan bővülő gyűjtőoldalon megtalálható és érdeklődés szerint kereshető lesz az összes hazai szakmai esemény (pl. dalszerző, dalszövegíró vagy zenei producer táborok, pályázatok), kiadvány, tévés/videós és audio tartalom (vlogok, podcastek) is. A közösségi gyűjtőoldalként is funkcionáló oldal a zeneipari szereplők ajánlásaira is épít: elérhetővé teszi az oldalon beküldött, a dalszerzők számára valóban releváns programokat is. Az Artisjus arra biztatja a zeneipari szereplőket, küldjék be az oldalra saját eseményeiket, tartalmaikat – amennyiben azok a dalszerzői közösségnek szólnak.

A Songwriting HUB eléréséhez katt a képre!

Az Artisjus maga is támogatja dalszerzői programok megvalósulását, 2018 óta összesen 288 millió forintot fordított erre a célratöbbek között így valósult meg évente a DEX Dalszerző Expó és az Artisjus Songwriting Camp. A teljes összeg magában foglalja az Artisjus által megvalósított, saját szakmai programok finanszírozását és más szervezetek kezdeményezéseire, kimondottan projekttámogatásként kifizetett összegeket.

Megvalósított projektek kategóriák szerint:

  • a dalszerzők szakmai fejlődését és a zenei exportot támogató éves rendezvények pl. DEX Dalszerző Expo, első nemzetközi dalszerző táborok, Artisjus Songwriting Camp;

  • a szerzők és munkásságuk ismertségét, társadalmi elismertségét növelő programok pl. Dalszerzők Napja, Artisjus Előadóművészeti és Zenepedagógusi díjak, Dalfutár Youtube-sorozat;

  • szerzői közösségépítő projektek és szakmai feladatokat ellátó társadalmi szervezetek támogatása pl. Sziámi Napidal dalműhely, Magyar Zeneszerzők Egyesülete, Magyar Zeneműkiadók Szövetsége, Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Közhasznú Egyesülete;

  • kortárs komolyzene terjesztése és a fiatal szerzői generáció ösztönzése pl. Komolyzenei Roadshow 2019-2020, UMZE Komolyzenei workshop, MAO MasterClass 2019, Hungarian Composers komolyzenei kiadvány, Vántus István Kortárszenei Műhely.

Apropó: Songwriting Camp.

Az Artisjus nyár elején megtartott dalszerző táborában több mint 25 új dalt írtak a résztvevők. A táborba tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A három nap kiemelkedő eredménnyel zárult: született békehimnusz ukrán-magyar szerzőktől, fesztiválhimnusz a Művészetek Völgyének, filmzenék az RTL Klub sorozatához, és további dalok megjelentetését is tervezik.

 

Artisjus, dalszerzők, Songwriting HUB

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek