Neked írom a dalt...

2021/01/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló Program keretein belül döntés született a magyar dalt népszerűsítő, a dalszerzést oktató, a dalok befogadását segíteni kívánó pályázatról.

 Illusztráció: cottonbro fotója a Pexels oldaláról

A felhívásra 24 pályázat érkezett, amelyek közül csak a kiírásban meghatározott célokat félreértő jelentkezőket kellett a Kollégiumnak elutasítania. Így az összeget – a rendelkezésre álló 30 millió forintos keretet majdnem teljes egészében kihasználva – 19 projekt között  osztották szét. A támogatottak között több olyan is akad, akik az előző évben támogatott rendezvények folytatásának, ismétlésének tekinthetőek.

Így már biztosnak tekinthető, hogy Egyedi Péter megszervezi az Első Orfűi Dalszövegezőt, Gryllus Dániel és Ferenczi György kidolgozzák majd a közösségi dalírás módszertanát, Kovácsovics Fruzsina ifjúsági tábort szervez majd, és lesz dalszerző verseny meg mindenféle projektek a témában.

A teljes lista itt.

 

 

NKA, Hangfoglaló, pályázat, dalszerzés, dalszerzők, magyar dal

 

 

Szólj hozzá!


Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó fesztivál

Van mááásik: pótdátumot jelentett be a Bondorodó...

Ha júniusban nem jöhet össze a Bondoró közönsége, a megváltott jegyek szeptember 3-5. között lesznek érvényesek a harmadik utcaszínházi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Igyekezz, az égbolt zár...

A rendhagyó kormányinfón elhangzott: digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek