Nem lett belőle pap: filmmusical készül Lionel Richie életéről

2020/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A Walt Disney filmstúdióban készülő produkció az All Night Long munkacímet kapta.

Ennek a turnénak is törölni kellett az idei koncertjeit, pedig Európát is körbejárta volna

A cím Lionel Richie 1983-as számára utal, ami annak idején felkerült a zenei toplista csúcsára, és 1984-ben ezzel a számmal lépett fel a Los Angeles-i olimpia záróünnepségén is.

A film a hollywoodi szaklap értesülése szerint az Abba dalaiból készült Mamma Mia! musicalfilmhez hasonlóan Richie számaiból formál kerek történetet, ugyanakkor a zenész életét is beleszövi. A Disney moziban akarja forgalmazni a filmet, mivel az utóbbi években több híres zenészről szóló kasszasiker, köztük a Rocketman és a Bohém rapszódia is jelezte, hogy ez a téma érdekli a közönséget.

Az énekes a nyolcvanas évek zenei sztárja volt. Legnépszerűbb számai közé tartozik még a Hello, a Say You, Say Me, az Endless Love és Dancing on the Ceiling is. Több mint 90 millió lemezét vették meg világszerte, és négy Grammy-díjat nyert. A We Are the World című számot együtt írta Michael Jacksonnal.


  

 

5 érdekesség az életéből 

Sokáig azt tervezte, hogy papi pályára lép, de végül arra a megállapításra jutott, hogy nem lenne belőle jó pap (nem akart holtig tanulni??? :) ), így aztán a zenei pályát választotta.

Noha a pályája 1968-ban kezdődött a Commodores együttes tagjaként; szólókarrierje csak 1982-ben rajtolt el a saját neve alatt kiadott, Lionel Richie című albummal.

Az indulásához az Endless love sikere adott lendületet. A filmzenét Diana Ross-szal énekelte fel, és ez lett 1981. legnagyobb slágere. 2012-ben újraénekelte, ezúttal Shania Twainnel.

 

Popzenei pályája utolsó, igazán széles körű népszerűségre szert tett albuma 1986-ban jelent meg – a lemez több száma (Say You, Say Me, Dancing on the Ceiling, Ballerina Girl stb.) is a csúcsokat ostromolta számos slágerlistán. Utána azonban még 8 albuma jött ki, a legutóbbi (Tuskegee – ebben a városban született) 2012-ben.

 

 

Lionel Richie jelenleg már kétszeres nagyapa.

(wikipédia)

Lionel Richie, film, musical

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek