Menopauza 1170x180

Nem lett belőle pap: filmmusical készül Lionel Richie életéről

2020/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A Walt Disney filmstúdióban készülő produkció az All Night Long munkacímet kapta.

Ennek a turnénak is törölni kellett az idei koncertjeit, pedig Európát is körbejárta volna

A cím Lionel Richie 1983-as számára utal, ami annak idején felkerült a zenei toplista csúcsára, és 1984-ben ezzel a számmal lépett fel a Los Angeles-i olimpia záróünnepségén is.

A film a hollywoodi szaklap értesülése szerint az Abba dalaiból készült Mamma Mia! musicalfilmhez hasonlóan Richie számaiból formál kerek történetet, ugyanakkor a zenész életét is beleszövi. A Disney moziban akarja forgalmazni a filmet, mivel az utóbbi években több híres zenészről szóló kasszasiker, köztük a Rocketman és a Bohém rapszódia is jelezte, hogy ez a téma érdekli a közönséget.

Az énekes a nyolcvanas évek zenei sztárja volt. Legnépszerűbb számai közé tartozik még a Hello, a Say You, Say Me, az Endless Love és Dancing on the Ceiling is. Több mint 90 millió lemezét vették meg világszerte, és négy Grammy-díjat nyert. A We Are the World című számot együtt írta Michael Jacksonnal.


  

 

5 érdekesség az életéből 

Sokáig azt tervezte, hogy papi pályára lép, de végül arra a megállapításra jutott, hogy nem lenne belőle jó pap (nem akart holtig tanulni??? :) ), így aztán a zenei pályát választotta.

Noha a pályája 1968-ban kezdődött a Commodores együttes tagjaként; szólókarrierje csak 1982-ben rajtolt el a saját neve alatt kiadott, Lionel Richie című albummal.

Az indulásához az Endless love sikere adott lendületet. A filmzenét Diana Ross-szal énekelte fel, és ez lett 1981. legnagyobb slágere. 2012-ben újraénekelte, ezúttal Shania Twainnel.

 

Popzenei pályája utolsó, igazán széles körű népszerűségre szert tett albuma 1986-ban jelent meg – a lemez több száma (Say You, Say Me, Dancing on the Ceiling, Ballerina Girl stb.) is a csúcsokat ostromolta számos slágerlistán. Utána azonban még 8 albuma jött ki, a legutóbbi (Tuskegee – ebben a városban született) 2012-ben.

 

 

Lionel Richie jelenleg már kétszeres nagyapa.

(wikipédia)

Lionel Richie, film, musical

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek