Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

2023/10/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Heted-HÉT országból érkeznek zenészek Budapestre a LOTS Music most induló őszi blues-rock koncertsorozatának keretében. A sort szeptember 30-án a finn Ben Granfelt lemezbemutató koncertje nyitotta,

Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

Korosztályának egyik legjobb európai blues-rock gitárosa Julian Sas, aki nem ismeretlen a műfaj hazai rajongói előtt sem, hiszen a holland zenész már öt alkalommal szerepelt hazai blues-rock fesztiválokon. Négy év telt el, hogy Budapesten is láthattuk őt legutóbb - ezúttal új stúdióalbumával érkezik hazánkba. Október 5-én, csütörtök este 8-kor lép színpadra.

A zenész 1970. május 29-én született a hollandiai Beneden-Leeuwenben, de nyolc-tíz éves korában Algériában is élt a szüleivel, aztán visszatértek a szélmalmok hazájába. Már gyermekként rabul ejtette a gitár, és 12 évesen meg is kapta első profi hangszerét. Az iskola mellett játszott már zenekarokban, majd 1995-ben megalakította saját bandáját.

Őszi turnéjának keretében, triójával tér vissza Budapestre a holland gitáros, aki legutóbb 2019 őszén adott felejthetetlen bulit hazánkban. Ezúttal is az Analog Music Hall (1116 Budapest, Kondorfa utca 8.) koncerttermébe várják a dögös blues rock műfaj kedvelőit. A négy évvel ezelőtti műsort a tavaly megjelent 'Electracoustic' című album dalaival frissíti majd fel, és minden bizonnyal ezúttal is előkerül néhány örökbecsű blues feldolgozás olyan előadóktól mint Rory Gallagher és Jimi Hendrix.

Julian Sas - gitár, ének / Edwin van Huik - basszusgitár / Lars-Erik van Elzakker - dob

A sorozat további fellépői:

Henrik Freischlader (október 22.)

Band Of Friends (október 31.)

Philip Sayce (november 4.)

Krissy Matthews Band (november 18.)

Tommy Castro & The Painkillers (november 20.)

 

Analog Music Hall, blues-rock, Julian Sas

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek