Öt kategóriában adják át az új zenei díjat

2021/03/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

WMMD Digitális Zenei Díj néven új elismeréssel gazdagodhatnak azok a hazai produkciók, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt évben a zenei streaming területén.

A djíta Abonyi Alma tervezte.

Egy ilyen koncert- és fesztiválmentes év után a digitális zenei sikerek még jobban felértékelődtek a zeneipar előadóművészei (és háttérhősei) számára, így munkájuk elismerése remélhetőleg némi inspirációt és motivációt csempész majd a megnehezített körülmények között dolgozó zenészek életébe. Egyben jelképesen a közönség és a szakma hálája is, amiért az alkotók, zenészek és stábjuk töretlenül dolgoznak a zenei vérkeringés életben tartásán – legyen szó dalszerzésről, klipek készítéséről, zenéjük terjesztéséről vagy épp az online jelenlét egyéb szeleteiről.

Nem a teljes paletta, hanem a közel ezer partnerrel rendelkező, mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezelő és digitálisan terjesztő WMMusicDistribution Kft. repertoárjának legsikeresebb, objektív szempontok szerint kiválasztott produkcióit díjazzák az alábbi kategóriákban:

A legsikeresebb dal és videó

A legsikeresebb előadó

A külföldön legsikeresebb hazai előadó

A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó

Különdíj – Az év partnere

Az első 4 kategóriában a díj objektív adatokra támaszkodik, azaz YouTube-, Spotify- és összesített adathalmazokra. Ezek a közönség konkrét visszajelzései, a hallgatások, megtekintések, valamint a YouTube-on a lájkok (a legtöbb hallgatás, megtekintés, lájk). Az év partnere egy szubjektív kategória, amelynek nyertese egy olyan kiválasztott kiadó/produkció lesz, akik a saját területükön leginkébb készek az együttműködésre, a lendületes digitális zenei tevékenységre.

A nyertesek névsorára 2021. március 18-án derül fény. A helyzet miatt díjátadó gála természetesen idén nem lesz, de március 18-án közzétesznek egy olyan videót, amelyben lehetőség szerint megjelenik minden nyertes.

 

 

 

WMMD Digitális Zenei Díj, streaming

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára...

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Három év után új lemezzel jelentkezett ZAZ

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, azaz Zaz három évvel utolsó lemeze, az 'Effet miroir' után idén nyár végén tért vissza "Imagine" című felvételével, amely soron következő albumának előfutára is egyben.

Egy hajóban eveznek: egykori zenésztársa fiával énekel duettet Charlie

Horváth Charlie egykori zenésztársának tehetséges fiával, Erb Virgillel, művésznevén Giovannival adott duettet.
Új koncertek