A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

Megvan a KISS koncert új dátuma.Úgy volt, hogy az END OF THE ROAD elnevezésű búcsúturnéjuk 2020. július 16-án ér a Papp László Sportarénába. Úfgyhogy ez egy hosszúra nyújtott csücsörítés utáni búcsúcsók lesz, s reméljük, el is csattan: a KISS 2021. július 15-én pótolja az elmaradt koncertet.

"A következő Beatles  soha nem kapja meg az esélyt, ami nekünk megadatott" – mondta.

Szerinte több  millió, sőt több milliárd letöltés szükséges ahhoz, hogy egy banda igazán népszerűvé válhasson, ezért a zenészek belegebednek a napi melóba, mert a haszon elenyésző százalékát juttatják csak hozzájuk vissza a szolgáltatók.

"Voltak olyan lemezcégeink, amelyek dollármilliókat adtak nekünk, hogy lemezeket készíthessünk és turnézhassunk – és hogy ne aggódjunk a munka miatt. Mert amikor kilenctől ötig aggódsz, nincs időd a művészetedre, bármi is legyen az."

Majd így folytatta:

„1958-tól 1988-ig – ez 30 év. Ez idő alatt lett egy Elvis Presley, egy Beatles, egy Hendrix, a The Stones – csak pár a zenekarok közül –, aztán meg Bowie és Prince, a U2, talán mi is a 70-es években, az AC/DC, a Metallica és még sorolhatnám. És a diszkó, Madonna és Motown mint nagyszerű fekete zene – »for ever«! 1988-tól napjainkig ki az új Beatles?

Körülbelül abban az időben kezdődött a Napster és minden ilyen dolog. Bemegy a róka, és ellopja azt az első tojást a tyúkólból, és amikor nem lövik le, az összes többi róka azt mondja: "Hé, ingyen kaphatunk tojást!" Mire feleszmélsz, csődbe megy a gazda, nincs több tyúk és nincs több tojás az élelmiszerboltokban; az élelmiszerbolt is megszűnik, a csirkéket és a tojásokat szállító autók nem indulnak el többé, csak azért, mert te nem ölted meg azt az első rókát, aki bejött, hogy ellopja a tojásokat ..."

"A rajongók megölték ezt a dolgot. Az üzlet halott" – tette hozzá keserűen.

(via Metalheadzone.com)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt...

 

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

 

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

 

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Gene Simmons, KISS, streaming, rock

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest