A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockot

2021/02/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Mint ahogy a videó is kinyírta a rádió sztárjait... A KISS társalapítója és basszusgitárosa, Gene Simmons egy New York-i rádiócsatornának adott interjút, ott hangzott el a sommás kijelentés.

A KISS basszerosa szerint a streaming megölte a rockszakmát

Megvan a KISS koncert új dátuma.Úgy volt, hogy az END OF THE ROAD elnevezésű búcsúturnéjuk 2020. július 16-án ér a Papp László Sportarénába. Úfgyhogy ez egy hosszúra nyújtott csücsörítés utáni búcsúcsók lesz, s reméljük, el is csattan: a KISS 2021. július 15-én pótolja az elmaradt koncertet.

"A következő Beatles  soha nem kapja meg az esélyt, ami nekünk megadatott" – mondta.

Szerinte több  millió, sőt több milliárd letöltés szükséges ahhoz, hogy egy banda igazán népszerűvé válhasson, ezért a zenészek belegebednek a napi melóba, mert a haszon elenyésző százalékát juttatják csak hozzájuk vissza a szolgáltatók.

"Voltak olyan lemezcégeink, amelyek dollármilliókat adtak nekünk, hogy lemezeket készíthessünk és turnézhassunk – és hogy ne aggódjunk a munka miatt. Mert amikor kilenctől ötig aggódsz, nincs időd a művészetedre, bármi is legyen az."

Majd így folytatta:

„1958-tól 1988-ig – ez 30 év. Ez idő alatt lett egy Elvis Presley, egy Beatles, egy Hendrix, a The Stones – csak pár a zenekarok közül –, aztán meg Bowie és Prince, a U2, talán mi is a 70-es években, az AC/DC, a Metallica és még sorolhatnám. És a diszkó, Madonna és Motown mint nagyszerű fekete zene – »for ever«! 1988-tól napjainkig ki az új Beatles?

Körülbelül abban az időben kezdődött a Napster és minden ilyen dolog. Bemegy a róka, és ellopja azt az első tojást a tyúkólból, és amikor nem lövik le, az összes többi róka azt mondja: "Hé, ingyen kaphatunk tojást!" Mire feleszmélsz, csődbe megy a gazda, nincs több tyúk és nincs több tojás az élelmiszerboltokban; az élelmiszerbolt is megszűnik, a csirkéket és a tojásokat szállító autók nem indulnak el többé, csak azért, mert te nem ölted meg azt az első rókát, aki bejött, hogy ellopja a tojásokat ..."

"A rajongók megölték ezt a dolgot. Az üzlet halott" – tette hozzá keserűen.

(via Metalheadzone.com)

 

A hírességek csarnoka egy húgyfolt...

 

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

 

Mivel nem figyelsz, egyre rövidülnek a popdalok

 

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Gene Simmons, KISS, streaming, rock

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek