Petruska és a The Bits képviseli Magyarországot a világméretű John Lennon megemlékezésen

2020/10/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2020. október 9-én lenne 80 éves a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, erre emlékeznek egy több mint 3 órás virtuális rendezvényen a világ minden tájáról érkező előadók és rajongók – írja a Vaskarika.

A The Bits már többször is játszott a liverpooli Cavern Club színpadán, azon a legendás színpadon, ahol a Beatles is majd' 300 alkalommal lépett fel a 60-as évek elején

A világ Beatles és John Lennon rajongói ingyenesen nézhetik az október 9-én este Liverpool-i idő szerint 8-kor (azaz magyar idő szerint este 9-kor) kezdődő műsort a Facebookon és párhuzamosan a YouTube-on is.

A mintegy hatvan meghívott előadó között két magyar is lesz.

"...Egy műsorban szerepelhetünk a világ Beatles nagyágyúival az USA-tól Japánig, ami nagyon megtisztelő. Másnap pedig találkozhatunk a budapesti Muzikumban mindazokkal, akik velünk együtt szeretnék John Lennon legjobb dalait egy élő koncerten hallgatni" - mondta Derecskei Zsolt, a The Bits vezetője.

"John Lennon 80. születésnapja fontos ünnep az életemben, hiszen egy olyan emberről van szó, aki egészen kiskorom óta példaképként adott erőt, hogy gitárt ragadjak, és tegyem bele a legnyersebb, legőszintébb gondolataimat..." – nyilatkozta Petruska András.

(Vaskarika)

Ugyanazon a  napon, amikor a The Bits a Muzikumban lép fel, Petruska András a Gerbaud Kávéházban ad akusztik koncertet Temesvári Bence hegedűssel és Sárközi Dina énekesnővel – trióvá kiegészülve. A koncerten első két albumának akusztikus, folk-rock hangulatát idézi meg a közönség előtt.

 

Bárki is komolyan veszi John Lennon gyilkosának bocsánatkérését?

 

 

 

 

 

John Lennon, online megemlékezés, Petruska, The Bits, Muzikum

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek