Petruska és a The Bits képviseli Magyarországot a világméretű John Lennon megemlékezésen

2020/10/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2020. október 9-én lenne 80 éves a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, erre emlékeznek egy több mint 3 órás virtuális rendezvényen a világ minden tájáról érkező előadók és rajongók – írja a Vaskarika.

A The Bits már többször is játszott a liverpooli Cavern Club színpadán, azon a legendás színpadon, ahol a Beatles is majd' 300 alkalommal lépett fel a 60-as évek elején

A világ Beatles és John Lennon rajongói ingyenesen nézhetik az október 9-én este Liverpool-i idő szerint 8-kor (azaz magyar idő szerint este 9-kor) kezdődő műsort a Facebookon és párhuzamosan a YouTube-on is.

A mintegy hatvan meghívott előadó között két magyar is lesz.

"...Egy műsorban szerepelhetünk a világ Beatles nagyágyúival az USA-tól Japánig, ami nagyon megtisztelő. Másnap pedig találkozhatunk a budapesti Muzikumban mindazokkal, akik velünk együtt szeretnék John Lennon legjobb dalait egy élő koncerten hallgatni" - mondta Derecskei Zsolt, a The Bits vezetője.

"John Lennon 80. születésnapja fontos ünnep az életemben, hiszen egy olyan emberről van szó, aki egészen kiskorom óta példaképként adott erőt, hogy gitárt ragadjak, és tegyem bele a legnyersebb, legőszintébb gondolataimat..." – nyilatkozta Petruska András.

(Vaskarika)

Ugyanazon a  napon, amikor a The Bits a Muzikumban lép fel, Petruska András a Gerbaud Kávéházban ad akusztik koncertet Temesvári Bence hegedűssel és Sárközi Dina énekesnővel – trióvá kiegészülve. A koncerten első két albumának akusztikus, folk-rock hangulatát idézi meg a közönség előtt.

 

Bárki is komolyan veszi John Lennon gyilkosának bocsánatkérését?

 

 

 

 

 

John Lennon, online megemlékezés, Petruska, The Bits, Muzikum

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek