Kézdy Luca, Hobo, Little G Weevil: megjelent a Bluestone első stúdióalbuma

2023. szeptember 4-én megjelent a Bluestone legelső stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 2 saját szerzemény szerepel, azaz egy ugyanazon dal magyar és angol nyelvű verziója.

Megjelent a Bluestone első stúdióalbuma!
 Dolhai Attila visszatért a rockzenéhez

Dolhai Attila visszatért a rockzenéhez

Az énekes – operettszínházi munkái mellett – pár éve ismét gitárt ragadott, hogy megismertesse a közönséggel másik nagy szenvedélyét, a rockot. A pandémia alatt írt dalokból 2020-ban megszületett nyolcadik önálló albuma, a Genezis, amely csaknem teljes egészében elhangzik majd...
 
Fotó: Satöbbi/FB

A zenekar, ami 40 éve nem hajlandó feloszlani, lemezbemutatót tart a Muzikumban

A fővárosi Muzikumban lép fel október 21-én a Satöbbi együttes, amelynek a napokban jelent meg Nem ezen van az a dal című albuma. A négy évtizede működő zenekar lemezén régi és új dalok vegyesen szerepelnek. A cím pedig egy "belsős" poénra utal: a koncertjeiken a közönség...
 
 
4 Gerdesits 1 színpadon

4 Gerdesits 1 színpadon

Gerdesits 50+, április 29. – azaz ma a Muzikumban!
 
 Fotó: Lorence Lozano (Pexels)

Ahol a könnyűzene a filmmel találkozik: BLEND

Március 10-én a Muzikumban rendezi meg a Filmintézet és a Hangfoglaló a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját.
 
HendrixFeszt az Arena Gardenben

HendrixFeszt a Muzikumban

2021. szeptember 9-én 19:30-as kapunyitással indul a 2. HendrixFeszt, melynek a Muzikum ad otthont. A fesztiválhangulatú hely júniusban startolt változatos koncertkínálattal.
 
Mai Dal: Varga Livius a Muzikumban szövegel

Mai Dal: Varga Livius a Muzikumban szövegel

A Mai Dal név mögött egy egynapos esemény és annak felvezető kampánya van, amely felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi magyar dalszövegű zenékre. A Muzikumban ismert szövegíró-zenészek kerekasztal-beszélgetés során cserélnek tapasztalatot a szövegek üzenetéről.
 
 
A The Bits már többször is játszott a liverpooli Cavern Club színpadán, azon a legendás színpadon, ahol a Beatles is majd' 300 alkalommal lépett fel a 60-as évek elején

Petruska és a The Bits képviseli Magyarországot a világméretű John Lennon megemlékezésen

2020. október 9-én lenne 80 éves a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, erre emlékeznek egy több mint 3 órás virtuális rendezvényen a világ minden tájáról érkező előadók és rajongók – írja a Vaskarika.
 
Minden idők egyik legjobb dobosa, John Bonham szobra szülővárosában, Redditchben. Bonzo 1980-ban, 32 esztendősen halt meg.

Zeppelin 50 – A Muzikumban is megünneplik a kerek évfordulót

Idén ünnepli megalakulása 50. évfordulóját a Led Zeppelin. A rocktörténet egyik legnagyobb hatású, brit zenekara tiszteletére november 17-én, szombaton a fővárosi Muzikumban a hazai színtér több kiválóságából álló tribute zenekar, a Lead Zeppelin játssza el a legendás számokat.
 
Fotó: Horváth Judit

Királyok és királynők: Falusi Mariann lemezbemutató koncertet ad a Muzikumban

Jazz zenekarával lép a Muzikum színpadára szeptember 20-án Falusi Mariann, hogy bemutassa friss, Királyok és Királynők című lemezét.
 
Chuck Berry Emlékest a Muzikumban

Chuck Berry Emlékest a Muzikumban

A 20. századi popzene egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású előadójára, az idén elhunyt Chuck Berryre emlékezik a Mester 90. születésnapjának megünneplésére összeálló, és azóta is rendszeresen koncertező, Fekete Jenő vezette Chuck Berry Rock'n'Rollers.
 
Vincze Lillának volt három perce

Vincze Lillának volt három perce

3 perc, ám lehet, hogy ennyi idő sem kellett annak idején Vincze Lillának, hogy eldöntse, hogy az akkor éppen versmegzenésítéseket előadó Dóka Attilával érdemes lenne egyesíteni mindazt, amit zenei téren képviselnek, hiszen dalaik biztosan izgalmas egyveleget alkotnának együtt. Mindez...
 
Fotó:BBC

Mit rejtett a limlomos fiók? John Lennon-fotókat!

Jonh Lennon eddig ismeretlen fotói kerültek elő egy limlomos fiókból, a tulajdonos a liverpooli The Beatles Story múzeumba vitte be őket értékbecslésre – adta hírül a BBC pénteken.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek