Menopauza 1170x180

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

2024/04/18  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban
Az egyik legszínesebb hazai vegyes társaság, a Zuboly zenekar nyitja az óbudai koncerthelyszín 2024-es évadát. Stílusuk lényege olyan harmonikus átmenetet találni a népdalok és a mai dalok közt (de ide tartozik a slágervilág is beleértve az operát, a magyarnótát, a jazzt és a cigánydalokat is), amely áthidalja a műfajok között keletkezett szakadékokat – és még szórakoztatnak is. A Zuboly zenéje mégsem csak viccparádé vagy paródia, csak éppen lehet rajta nevetni is.
"Nem akarok csatlakozni a népzenéhez, vagy a jazz zenéhez vagy egyéb zenékhez, hanem nagyon szeretek zenészekkel együtt muzsikálni. Vannak átélt élmények, amik olyan zenei témákban törnek fel, amiknek akár csak utólag fedezem fel az eredetét, a forrásvidékét. Hagyom, hogy jöjjön, áramoljon ki az a zene, amiből sugárzik belülről valami mondanivaló, aminek nem kell műfaji korlát" – nyiltakozta Ágoston Béla, a zenekar vezetője a koncert apropóján készített interjúban, amit itt olvashattok el.
Kobuci, nyitóhétvége

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek