Menopauza 1170x180

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a találkozó fővédnöke pedig az a Nick Wass, akinek vezetésével idén Angliában megtalálták Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját.

Fotó: tn.com.ar
Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is...
 
Fotó: VideoAnita

Ska Jam a Kobuciban – Ladánybene 27 lemezbemutatóval

A zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalait még sosem rögzítették profi körülmények között, eljött ennek is az ideje: Menekülés címmel megjelent a Ladánybene 27 albuma. Május 9-én a Kobuci Kertben közel négy évtized után – több korabeli zenésztárs közreműködésével –...
 
 
Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
 
Indián nyár a Kobuci kertben

Indián nyár a Kobuci kertben

Bár az "ndián nyár" szónak van egyfajta belassulós, szomorkás, nosztalgikus íze, ezeket az aromákat pont nem fogja senki érezni, akik az óbudai szabadtéri koncerthelyszínre látogatnak: a Kobuciban lendületesen meghúzzák az utolsó ívet.
 
Fotó: Super Starsky

Szalai Éva is táncolni fog angyalbőrben ott, ahol buzuki hangja szól

Reméljük, "kiesi" magát az időjárás, és este már nem kell küzdeni az elemekkel a Kobuci Ska–Reggae Feszten. Vagy húzzatok gumicsizmát.
 
Oscar és Rebeka is ott lesz a Góbéval a Kobuciban

Oscar és Rebeka is ott lesz a Góbéval a Kobuciban

Különleges vendégelőadóval készült el a Góbé legújabb szerzeménye. A csavaros népi popzenében utazó srácok Oscar Beertennel, belga hegedűs-dalszerzővel fogtak össze, bőven merítve a skandináv folkból a Rebeka születésekor, a végeredmény pedig minden várakozással szembe menve...
 
 
Hova menjek szombat este?

Hova menjek szombat este?

Elsőre azt mondanánk, valami zárt helyre, de hátha holnap kisüt a nap...
 
Fotó: Ladánybene 27/FB

A Ladánybene 27 harminc éves jubileumot ünepel zenészbarátokkal a Kobuciban

Az első hazai reggae zenekar harminc évvel ezelőtt jelentette meg Szedegetem című slágerét. Mások mellett CéAnne, Gyárfás István, KRSA, Tóth Gábor "Tádé" és A Láma Dalai zenekar is színpadra lép az LB27-tel a Spring Reggae Jam című eseményen, május 27-én a Kobuci kertben.
 
15 év Kobuci

A 15. évadban a rap is megjelenik a Kobuciban

Rendhagyó módon három koncertfilmmel nyitotta meg tegnap jubileumi évadát a Kobuci Kert. A filmeket a március 28-i Toldi Moziban tartott bemutatókat követően hamarosan online teszik elérhetővé. 
 
Már a nyitókoncert előtt megnyílik a Kobuci jubileumi szezonja

Már az első koncert előtt megnyílik a Kobuci jubileumi szezonja

Március 28-án a Toldi Moziban vetítenek le három koncertfilmet, előtte pedig – egy sajtótájékoztató keretében – szó esik a 2023-as KOBUCI-évadról.
 
A 2022-es szezon egyik évadzáró koncertje: PAano Graszt (Fotó: Kobuci/FB)

Április 13-án indul a Kobuci jubileumi évada

Már évek óta az van, hogy amikor a Kobuci szétkürtöli a nyitást jelentő koncerteket, akkor elrakom egy zsákba a kötött sálakat és sapkákat: innentől fogva számomra bármennyi fok is lehet, végeztem a téllel.
 
Négy ország, öt nap, tíz zenekar - világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Négy ország, öt nap, tíz zenekar – világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Október 4. és 8. között kerül ismét megrendezésére a világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét. Régi ismerősökkel, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közreműködésével, a peremműfaj ünnepével köszön el...
 
Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek