Mamma Mia!

Rengeteg pénzt költöttek el a rajongók 4 nap alatt a Bandcamp-en – mind a zenészeké lett!

2020/11/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dalszerző írta meg, hogy a Bandcamp március óta minden hónap első péntekjén minden náluk elköltött pénzt úgy, ahogy van a jogtulajdonosoknak – zenészeknek, kiadóknak – utal át, vagyis lemond a saját részéről.

Illusztráció: jlemusic.net

A Bandcamp nemrég egy blogposztban azt írta, hogy az utóbbi négy ilyen akcióban több mint 20 millió dollár ment a zenészeknek és a kiadóknak – március óta pedig több mint 75 millió dollár értékben vásároltak a rajongók az oldalon.

A Bandcamp Friday elsősorban a zenei közösség megsegítésére jött létre, de vitathatatlan, hogy az akció óriási publicitást szerzett a platformnak, tehát amit elveszt a réven, visszahozza a vámon...

Emma Swift énekes-dalszerző például akkor regisztrált itt, amikor minden koncertjét lemondták; azóta annyit tud keresni itt, hogy az, mint mondja, egy hónapra fedezi a bevásárlásokat és a rezsit.

Elég bután jön ki, hogy illusztrációnak YT-videót használunk, de hát ehhez tartozik némi vizuál is...

Shamir is a Bandcamp Fridayekre időzít egy-egy ritkaságot – meg nem jelent dalokat, demókat –, amiket egy nap után eltávolít a platformról. Ezek után a dalok után egy nap alatt annyi bevétele van, mint amennyi a Spotify-on egy hónap alatt.

“Ti vagytok az utolsó reményünk”– üzenik sokszor a zenészek a Bandcamp-nek.

 

A Dalszerző cikke itt, abban aztán eligazítanak mindenkit, merre-hová Bandcamp-ügyben.

 

 

Bandcamp, Bandcamp Friday, zeneipar

 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest