Rengeteg pénzt költöttek el a rajongók 4 nap alatt a Bandcamp-en – mind a zenészeké lett!

2020/11/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Dalszerző írta meg, hogy a Bandcamp március óta minden hónap első péntekjén minden náluk elköltött pénzt úgy, ahogy van a jogtulajdonosoknak – zenészeknek, kiadóknak – utal át, vagyis lemond a saját részéről.

Illusztráció: jlemusic.net

A Bandcamp nemrég egy blogposztban azt írta, hogy az utóbbi négy ilyen akcióban több mint 20 millió dollár ment a zenészeknek és a kiadóknak – március óta pedig több mint 75 millió dollár értékben vásároltak a rajongók az oldalon.

A Bandcamp Friday elsősorban a zenei közösség megsegítésére jött létre, de vitathatatlan, hogy az akció óriási publicitást szerzett a platformnak, tehát amit elveszt a réven, visszahozza a vámon...

Emma Swift énekes-dalszerző például akkor regisztrált itt, amikor minden koncertjét lemondták; azóta annyit tud keresni itt, hogy az, mint mondja, egy hónapra fedezi a bevásárlásokat és a rezsit.

Elég bután jön ki, hogy illusztrációnak YT-videót használunk, de hát ehhez tartozik némi vizuál is...

Shamir is a Bandcamp Fridayekre időzít egy-egy ritkaságot – meg nem jelent dalokat, demókat –, amiket egy nap után eltávolít a platformról. Ezek után a dalok után egy nap alatt annyi bevétele van, mint amennyi a Spotify-on egy hónap alatt.

“Ti vagytok az utolsó reményünk”– üzenik sokszor a zenészek a Bandcamp-nek.

 

A Dalszerző cikke itt, abban aztán eligazítanak mindenkit, merre-hová Bandcamp-ügyben.

 

 

Bandcamp, Bandcamp Friday, zeneipar

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek