Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS új klipjében

2021/08/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar a FB-on tudatta, hogy elkészült a saját Road Movie-videójuk – Örs nélkül, de Örssel: három olyan dal van, amit a fiatalon elhunyt zenész egészében felénekelt, és ezek közül ez lesz az első, amit megoszthatnak a közönségükkel.

Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS Road Movie-klipjében

A Road Movie keretében 15 szerzőt és előadót kértek fel a projekt szervezői, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok vagy éppen régiók elevenednek meg. A szerzők mellett neves zenei- és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz.

"2019 elején érkezett a megkeresés a Volt Filmtől az akkor frissen induló Road Movie kapcsán, hogy képviseltessük magunkat mi is egy dallal" – írja a zenekar.

A projekt keretében például Rúzsa Magdi hazalátogatott szülőfalujába, Kishegyesre, a hiperkarmával a Mecsekben járhattunk, a Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklóst és Erdélyt, a Kelemen Kabátban pedig a Dunakanyart járta körbe.

"A mi témánk a Zsámbéki-medence, azon belül is főleg Budakeszi lett, hiszen Örs, Bence és Roni Budakeszin nőtt fel, Dani Pátyon, Soma Solymáron. 2020 tavaszán forgattuk volna a klipet, de a frissen kialakult járványhelyzet miatt halasztanunk kellett.(...) A dal eredetileg Budakesziről szólt, arról, hogy Örs mennyire szerette szülővárosát, a helyet, ahol felnőtt, mennyire hiányzott neki és mennyire várta, hogy életének egy későbbi szakaszában egyszer visszatérhessen oda."

Siklósi Örs 2020 januárjában hunyt el – a zenei szakma – műfajtól föggetlenül – megtörten búcsúzott a fiatal zenésztől, akinek személyisége mély nyomot hagyott mindazokban, akik valaha is találkoztak vele, akár csak rövid időre is. 2021 májusában pedig posztumusz Artisjus-díjjal tisztelegtek dalszerzői munkája előtt.

"A forgatás több szempontból is egy újabb mérföldkő volt a gyászunkban. Most először fotóztak minket úgy, hogy négyen voltunk a képeken, most először zenéltünk úgy, hogy csak négyen játszottunk a kameráknak. A videó végén van egy jelenet, ahol Örs családja, legközelebbi barátai és mi énekeljük a refrént. A velük való találkozás és a közösen töltött idő, együtt énekelni Örssel egyszerre volt pokolian nehéz, mégis óriási segítség számunkra."
A dal és a klip jövő hét szerdán érkezik, és szeptember 5-én is hallható lesz a Budapest Parkban, ahol az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel tisztelegnek zenésztársuk emléke előtt.
"Nektek, Örsnek, nélküle, és mégis vele."

 

 

AWS, Road Movie, Siklósi Örs

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek