Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS új klipjében

2021/08/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar a FB-on tudatta, hogy elkészült a saját Road Movie-videójuk – Örs nélkül, de Örssel: három olyan dal van, amit a fiatalon elhunyt zenész egészében felénekelt, és ezek közül ez lesz az első, amit megoszthatnak a közönségükkel.

Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS Road Movie-klipjében

A Road Movie keretében 15 szerzőt és előadót kértek fel a projekt szervezői, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok vagy éppen régiók elevenednek meg. A szerzők mellett neves zenei- és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz.

"2019 elején érkezett a megkeresés a Volt Filmtől az akkor frissen induló Road Movie kapcsán, hogy képviseltessük magunkat mi is egy dallal" – írja a zenekar.

A projekt keretében például Rúzsa Magdi hazalátogatott szülőfalujába, Kishegyesre, a hiperkarmával a Mecsekben járhattunk, a Bagossy Brothers Company Gyergyószentmiklóst és Erdélyt, a Kelemen Kabátban pedig a Dunakanyart járta körbe.

"A mi témánk a Zsámbéki-medence, azon belül is főleg Budakeszi lett, hiszen Örs, Bence és Roni Budakeszin nőtt fel, Dani Pátyon, Soma Solymáron. 2020 tavaszán forgattuk volna a klipet, de a frissen kialakult járványhelyzet miatt halasztanunk kellett.(...) A dal eredetileg Budakesziről szólt, arról, hogy Örs mennyire szerette szülővárosát, a helyet, ahol felnőtt, mennyire hiányzott neki és mennyire várta, hogy életének egy későbbi szakaszában egyszer visszatérhessen oda."

Siklósi Örs 2020 januárjában hunyt el – a zenei szakma – műfajtól föggetlenül – megtörten búcsúzott a fiatal zenésztől, akinek személyisége mély nyomot hagyott mindazokban, akik valaha is találkoztak vele, akár csak rövid időre is. 2021 májusában pedig posztumusz Artisjus-díjjal tisztelegtek dalszerzői munkája előtt.

"A forgatás több szempontból is egy újabb mérföldkő volt a gyászunkban. Most először fotóztak minket úgy, hogy négyen voltunk a képeken, most először zenéltünk úgy, hogy csak négyen játszottunk a kameráknak. A videó végén van egy jelenet, ahol Örs családja, legközelebbi barátai és mi énekeljük a refrént. A velük való találkozás és a közösen töltött idő, együtt énekelni Örssel egyszerre volt pokolian nehéz, mégis óriási segítség számunkra."
A dal és a klip jövő hét szerdán érkezik, és szeptember 5-én is hallható lesz a Budapest Parkban, ahol az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel tisztelegnek zenésztársuk emléke előtt.
"Nektek, Örsnek, nélküle, és mégis vele."

 

 

AWS, Road Movie, Siklósi Örs

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek