Tina Turner élete a Broadway színpadán

2018/10/05  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Lecsapott a Broadway a rocker nagyi, Tina Turner életéről készült musicalre, így az áprilisban debütáló darab jövőre még nagyobb közönség elé kerül. Az énekesnő pedig újabb önéletrajzi regénnyel ajándékozza meg rajongóit.

Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

A londoni bemutatót követően folyamatos telt házzal játszott musical a karcos hangú díva küzdelmekkel teli életét dolgozza fel legnagyobb slágerei kíséretében.

A főszereplő, a Tony-díjra jelölt 30 esztendős színésznő Adrienne Warren mindig is nagy rajongója volt Turnernek, ráadásul szüleinek köszönhetően szinte minden nap hallhatta a közönségkedvenc sztár dalait otthonukban. A szerep megformálásához Tina Turner is rengeteg segítséget nyújtott a színésznőnek, aki roppant hálás a hasznos tanácsokért.

A tervek szerint a musical 2019 őszén debütál majd a Broadway színpadán, ahol teljesen új szereplőgárda lesz. Egyelőre még a válogatás időpontja sem tisztázott, de kíváncsian várjuk, ki lesz az a szerencsés, aki Tina bőrébe bújhat.

Mindeközben az énekesnő sem tétlenkedik, egy nyilatkozatában elárulta, amellett hogy nagyon várja a Broadway bemutatót, még az idén piacra dobja második életrajzi könyvét My Love Story: A Memoir címmel. A várhatóan október 15-én megjelenő példány az 1986-ban kiadott önéletrajzi összeállítás folytatása, amit Tina Turner jubileumi, hatvanadik, a zenei életben eltöltött évfordulójára időzítettek. A drámaira vett alkotásban őszintén vall szerelemről, csalódásról, betegségről, újrakezdésről, gyermekeiről, és pályafutásának legnehezebb időszakairól, de néhány örömteli pillanatra is rátalálhatunk a sorok közt olvasva.

Forrás: Billboard

Tina Turner, Broadway, musical, könyv, Tina, My Love Story: A Memoir

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek