Tulpa-gyorstalpaló, avagy mi a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon?

2020/11/24  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

De mi az a Tulpa? A lexikon szerint a tulpa egy olyan különleges szellemi entitás – gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény –, melyet csak kivételes képességű beavatottak tudnak létrehozni.

Fotó: BOBAL photography

Ilyen energiák jöttek össze egy nemrégiben alakult magyar zenekarban, a Tulpában, amelynek legutóbbi dalpremierje november 23-án, hétfőn este volt:

 

A szupergroupnak is nevezhető kvartett ötlete 2019-ben merült fel, aztán Attila és Zoli (Győri Attila/gitáros-énekes és Jáger Zoltán/dobok – az egykori Trickből) szóltak Zsoltinak (Binges Zsolt/basszusgitár – Fish!, Storm The Studio), hogy lennének új ötleteik, ugyan hallgatná meg ezeket, hogy volna-e kedve velük jammelgetni... Zsoltinak volt, és a próbák közben hamar kiderült, hogy megvan a kémia a tagok között.

Na de ki lesz a frontember? Nem volt egyszerű feladat megtalálni azt az énekest, akinek hangterjedelme, motívumai és orgánuma illik az éppen kialakulóban lévő zenei atmoszférába. Fél év keresés után végül Székely Marci  lett a befutó, a negyedik tag, aki az Ozone Mamából lehet ismerős, jelenleg a Superunknownst és a Random Tripet is erősíti.

Az eddig megjelent dalok közül az első a The hideaway volt, íme a lyric video hozzá:

Hamarosan megjelenik debütáló EP-jük, a How to create… Part One, amelyről sorban érkeznek majd a dalok és nyilván a Part One is sejtet valamit...

Mi is lehet a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon? Minőségi rockzenét készíteni és játszani, megszólítani minél több embert, kitartani a mostani nehéz időkben és reménykedni, hogy mihamarabb véget ér ez az áldatlan állapot. Addig pedig publikálni a már meglévő anyagokat, tovább dolgozni új dalokon és melegíteni a – reméljük minél hamarabb induló – koncertszezonra, hogy a Tulpa végre élőben is bemutatkozhasson a közönségnek.

Szeressétek őket!

Tulpa, rock, szupergroup, How to create… Part One, magyar zenekar

 

 

Szólj hozzá!


Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális platformot az A38-nak

Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális...

Tizennyolc éves működése során az A38 Hajón közel 3500 koncertfelvétel készült, ezt az őrületes mennyiségű anyagot a lehető legjobb...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

Újra szól a rock a Hegyalján! – 18 nap múlva itt a Wild East Rock fesztivál

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.

Fesztivált rendez Tapolcán a hamarosan újranyitó Gödör

Az augusztus 14-től 19-ig tartó Gödör Camp-en az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Kontroll Csoport mellett Bródy János is koncertet ad majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek