Tulpa-gyorstalpaló, avagy mi a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon?

2020/11/24  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

De mi az a Tulpa? A lexikon szerint a tulpa egy olyan különleges szellemi entitás – gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény –, melyet csak kivételes képességű beavatottak tudnak létrehozni.

Fotó: BOBAL photography

Ilyen energiák jöttek össze egy nemrégiben alakult magyar zenekarban, a Tulpában, amelynek legutóbbi dalpremierje november 23-án, hétfőn este volt:

 

A szupergroupnak is nevezhető kvartett ötlete 2019-ben merült fel, aztán Attila és Zoli (Győri Attila/gitáros-énekes és Jáger Zoltán/dobok – az egykori Trickből) szóltak Zsoltinak (Binges Zsolt/basszusgitár – Fish!, Storm The Studio), hogy lennének új ötleteik, ugyan hallgatná meg ezeket, hogy volna-e kedve velük jammelgetni... Zsoltinak volt, és a próbák közben hamar kiderült, hogy megvan a kémia a tagok között.

Na de ki lesz a frontember? Nem volt egyszerű feladat megtalálni azt az énekest, akinek hangterjedelme, motívumai és orgánuma illik az éppen kialakulóban lévő zenei atmoszférába. Fél év keresés után végül Székely Marci  lett a befutó, a negyedik tag, aki az Ozone Mamából lehet ismerős, jelenleg a Superunknownst és a Random Tripet is erősíti.

Az eddig megjelent dalok közül az első a The hideaway volt, íme a lyric video hozzá:

Hamarosan megjelenik debütáló EP-jük, a How to create… Part One, amelyről sorban érkeznek majd a dalok és nyilván a Part One is sejtet valamit...

Mi is lehet a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon? Minőségi rockzenét készíteni és játszani, megszólítani minél több embert, kitartani a mostani nehéz időkben és reménykedni, hogy mihamarabb véget ér ez az áldatlan állapot. Addig pedig publikálni a már meglévő anyagokat, tovább dolgozni új dalokon és melegíteni a – reméljük minél hamarabb induló – koncertszezonra, hogy a Tulpa végre élőben is bemutatkozhasson a közönségnek.

Szeressétek őket!

Tulpa, rock, szupergroup, How to create… Part One, magyar zenekar

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek