Tulpa-gyorstalpaló, avagy mi a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon?

2020/11/24  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

De mi az a Tulpa? A lexikon szerint a tulpa egy olyan különleges szellemi entitás – gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény –, melyet csak kivételes képességű beavatottak tudnak létrehozni.

Fotó: BOBAL photography

Ilyen energiák jöttek össze egy nemrégiben alakult magyar zenekarban, a Tulpában, amelynek legutóbbi dalpremierje november 23-án, hétfőn este volt:

 

A szupergroupnak is nevezhető kvartett ötlete 2019-ben merült fel, aztán Attila és Zoli (Győri Attila/gitáros-énekes és Jáger Zoltán/dobok – az egykori Trickből) szóltak Zsoltinak (Binges Zsolt/basszusgitár – Fish!, Storm The Studio), hogy lennének új ötleteik, ugyan hallgatná meg ezeket, hogy volna-e kedve velük jammelgetni... Zsoltinak volt, és a próbák közben hamar kiderült, hogy megvan a kémia a tagok között.

Na de ki lesz a frontember? Nem volt egyszerű feladat megtalálni azt az énekest, akinek hangterjedelme, motívumai és orgánuma illik az éppen kialakulóban lévő zenei atmoszférába. Fél év keresés után végül Székely Marci  lett a befutó, a negyedik tag, aki az Ozone Mamából lehet ismerős, jelenleg a Superunknownst és a Random Tripet is erősíti.

Az eddig megjelent dalok közül az első a The hideaway volt, íme a lyric video hozzá:

Hamarosan megjelenik debütáló EP-jük, a How to create… Part One, amelyről sorban érkeznek majd a dalok és nyilván a Part One is sejtet valamit...

Mi is lehet a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon? Minőségi rockzenét készíteni és játszani, megszólítani minél több embert, kitartani a mostani nehéz időkben és reménykedni, hogy mihamarabb véget ér ez az áldatlan állapot. Addig pedig publikálni a már meglévő anyagokat, tovább dolgozni új dalokon és melegíteni a – reméljük minél hamarabb induló – koncertszezonra, hogy a Tulpa végre élőben is bemutatkozhasson a közönségnek.

Szeressétek őket!

Tulpa, rock, szupergroup, How to create… Part One, magyar zenekar

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek