Tulpa-gyorstalpaló, avagy mi a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon?

2020/11/24  ·   Zenei hír   ·  Juhász Vali

De mi az a Tulpa? A lexikon szerint a tulpa egy olyan különleges szellemi entitás – gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény –, melyet csak kivételes képességű beavatottak tudnak létrehozni.

Fotó: BOBAL photography

Ilyen energiák jöttek össze egy nemrégiben alakult magyar zenekarban, a Tulpában, amelynek legutóbbi dalpremierje november 23-án, hétfőn este volt:

 

A szupergroupnak is nevezhető kvartett ötlete 2019-ben merült fel, aztán Attila és Zoli (Győri Attila/gitáros-énekes és Jáger Zoltán/dobok – az egykori Trickből) szóltak Zsoltinak (Binges Zsolt/basszusgitár – Fish!, Storm The Studio), hogy lennének új ötleteik, ugyan hallgatná meg ezeket, hogy volna-e kedve velük jammelgetni... Zsoltinak volt, és a próbák közben hamar kiderült, hogy megvan a kémia a tagok között.

Na de ki lesz a frontember? Nem volt egyszerű feladat megtalálni azt az énekest, akinek hangterjedelme, motívumai és orgánuma illik az éppen kialakulóban lévő zenei atmoszférába. Fél év keresés után végül Székely Marci  lett a befutó, a negyedik tag, aki az Ozone Mamából lehet ismerős, jelenleg a Superunknownst és a Random Tripet is erősíti.

Az eddig megjelent dalok közül az első a The hideaway volt, íme a lyric video hozzá:

Hamarosan megjelenik debütáló EP-jük, a How to create… Part One, amelyről sorban érkeznek majd a dalok és nyilván a Part One is sejtet valamit...

Mi is lehet a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon? Minőségi rockzenét készíteni és játszani, megszólítani minél több embert, kitartani a mostani nehéz időkben és reménykedni, hogy mihamarabb véget ér ez az áldatlan állapot. Addig pedig publikálni a már meglévő anyagokat, tovább dolgozni új dalokon és melegíteni a – reméljük minél hamarabb induló – koncertszezonra, hogy a Tulpa végre élőben is bemutatkozhasson a közönségnek.

Szeressétek őket!

Tulpa, rock, szupergroup, How to create… Part One, magyar zenekar

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek