Új hangzással nyitja a szezont a Budapest Park

2022/04/20  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A minden eddiginél gigantikusabb line-up mellett egy vadiúj, csúcskategóriás nagyszínpadi hangrendszerrel várja látogatóit ebben a folyamatosan változó-költöző budapesti koncertvilágban az állandóságot képviselő Budapest Park.

Új hangzással nyitja a szezont a Budapest Park

A sajtóbejáráson elhangzott sok olyan szó, amit csak egy hangosítással foglalkozó vagy ahhoz (is) értő júzer tudna igazán értékelni – mi bemondásra elhisszük, hogy hangügyben itt valami egészen minőségi váltás történt, és ezt első pillantásra ti is tapasztalhatjátok majd: a színpad két oldalán új zajterelőket emeltek, és ne valami összeszögelt palánkvariációra gondoljatok: a színpad mindkét oldalán egy 3-3 konténerből álló, különleges textíliával beborított hatalmas fal terelgeti majd a színpadról felcsendülő zenét: egyrészt a benti hangzást javítja, másrészt rendkívül jól felfogja a kifelé szűrődő hangokat, ezzel is tompítva közvetlen környezetük zajszennyezését.

Na de mit kell majd terelgetni?

Az új szezon fellépő gárdája is ráerősít a szórakozóhely minőségi törekvéseire. Idén is rengeteg koncerttel és újítással készülnek, ráadásul a szezont egy 0. nappal is megtoldották, így április 20-án az Ukrajnában zajló háború civil károsultjai megsegítésére szervezett segélykoncerttel dörrentik be először a hangrendszert.

A hétvégi őrület már csütörtökön elkezdődik: április 21-én a fiatal tehetség, Dzsúdló izzítja a közönséget, aki egy szempillantás alatt építette ki többezres rajongói bázisát. Pénteken a nemrégiben Mucsi Zoltán főszereplésével készült új dalát és videóját bemutató, a hazai alter szcéna egyik bástyájának számító 30Y lép színpadra, szombaton pedig Bódottával tölti meg a táncteret a Honeybeast.

Április 28-án szintén egy különleges zenei kollektíva, a hazai hiphop krémjét (pl. Beton.Hofi, Punnany Massif, Animal Cannibals stb.) felvonultató Fővárosi Rapcirkusz lép a porondra; április 29-én utolsó koncertjét adja a Kistehén; április 30-án pedig rögtön az idei szezon első nemzetközi csapata, az ausztrál tinikedvenc 5 Seconds of Summer zenél – ők a 2020. június 4-i koncertjüket pótolják majd, de a vendégük ezúttal a Hinds lesz.

A külföldi felhozatal egyébként nem csak mennyiségében súlyosabb az idei évben, de a létező szinte összes stílust érinti majd, legyen szó rockról (Deftones, Billy Idol, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, Billy Talent, Black Veil Brides, My Chemical Romance, Rise Against, A Day To Remember, Three Days Grace), popról (Pet Shop Boys), indie-ről (Pixies, alt-J, Tash Sultana), elektronikus zenéről (Moderat, Sofi Tukker, Thievery Corporation), de lesz még bluesrock (Gary Clark Jr.) és cigány-punk (Gogol Bordello) is!

A hazai fellépők sorából: az Irie Maffia például igazi beach hangulatot varázsol majd, egyelőre azon szkanderotnak a Park vezetőségével, hogy a padlót is igazi beach homok borítsa majd; a sokszínűséget és összetartást hirdeti a Margaret Island flower-power (girl power) koncertje. Lemezbemutatózik a Carson Coma és az Esti Kornél, de itt tér vissza a színpadra Rúzsa Magdi, és legnagyobb nyári budapesti koncertjét adja a Punnany Massif – akik évek után 2022-ben két anyaggal is kijönnek – és a Wellhello is.

A Budapest Parktól már megszokhattuk, hogy az élő koncertek után sem hagyják zene nélkül a közönséget, 22.00 órától ezúttal is több tánctéren, a legkülönfélébb stílusokra bulizhatunk hangulattól és/vagy elfogyasztott alkoholmennyiségtől függően. A nyitóhétvégén a legnagyobb magyar kedvencek szólnak majd a Park házibulin, tinikorunkat idézhetjük meg a Tüptürüp retropartiján, a magyar alter krémjének dalaival készül a Lidocain Night, de jön a tavasz legnagyobb queer bulija, a Ludus XXL is.

A nem annyira zenei programok közül a nekünk legjobban bejövős Repeat Gardróbvásárt emelnénk ki, ami a Budapest Park első zenei kötődésű gardróbvásárát jelenti. Előadóművészek, zenészek, zenekarok hozzák el ruhadarabjaikat, amiket áruba bocsátanak majd egy fenntarthatóbb jövőért. Lesz ott minden a hétköznapi viselettől a teljesen egyedi fellépő ruhákig (plusz akusztikok, DJ és kerekasztal beszélgetés)! Az esemény 10:00-15:00 látogatható május 7-én és 8-án, és a vásár bevételének egy részét a Siklósi Örs Alapítványnak ajánlják fel.

 

Budapest Park, új évad, nagyszínpad

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek