Vajon ki az a titokzatos T&T? A FALRA FEL! plakátaukció zenei időutazásra hív

2020/11/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

És nem, nem áruljuk el, ki bújik a T&T név mögött – nem a TNT, ennyit azért könnyítünk... Más tipp? Bár ha megkeresed Plakátfiút, a plakátuniverzum magyar helytartóját, biztosan elárulja neked. Az árverés – természetesen – online lesz november 20-án.

Vajon ki az a titokzatos T&T? A FALRA FEL Plakátaukció 4.0 zenei időutazásra hív

Az árverési anyag előzetesen november 16-án és 17-én a Próféta Galériában (1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.) 13:00-18:00 óra között, november 19-én és 20-án pedig a Múzeum Antikváriumban (1053 Budapest, Múzeum krt. 35.) 10 és 18 óra között tekinthető meg.

A Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium által szervezett negyedik – a rendkívüli helyzetre való tekintettel ezúttal az online térben megvalósuló – árverésen különleges, hirdetménynek, falragasznak szánt zenei plakátok, eddig sehol sem látható valódi ritkaságok is kalapács alá kerülnek. A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, 150-nél is több tételből álló online aukción különleges példányokra licitálhatnak az érdeklődők november 20-án a világ bármely pontjáról.

A Falra fel! plakátaukciókon minden évben kiemelt szerepet kapnak a koncertek, zenés filmek és zenei rendezvények plakátjai, így a november 20-i online árverésen is számos különleges darabot kínálnak a szervezők a rajongóknak és a gyűjtőknek, akik akár telefonon, akár online, vagy vételi megbízással – a világ bármely pontjáról licitálhatnak, amennyiben november 19-ig regisztrálnak az Axioart oldalán az árverésre.

Kezdjük egy kakukktojással: ezt a filmet ki látta?

"Eredetileg Kris Kristofferson (az egyik főszereplő) szerezte volna a zenéjét, de inkább lepasszolta a melót jó barátjának, Bob Dylannek, aki csodát művelt. No nem a vásznon (mivel hogy egy felejthető, de leginkább értelmetlen szerepet is kapott a filmben), hanem a hangszerek mögött. Talán nem tudják olyan sokan, de a film egyik betétdala a Knocking on Heaven's Door, ami később - elsősorban a Guns N' Roses feldolgozása miatt – hatalmas nagy siker lett."
(Forrás)

 

 

November 20-án garantált lesz a banzáj, hiszen a magyar szintipop koronázatlan királyfiainak, a Bonanza Banzainak is kalapács alá kerül egyik falragasza. KEK... kinek mond ez a név valamit? (Akinek semmit, tessenek ezt elolvasni.)

Kétdimenziós változatban tiszteletét teszi az este folyamán a legendás Vágtázó Halottkémek is. (Nemrég volt a 45 éves jubileumuk az A38-on.) Elmondható, hogy hirdetményük grafikai megoldása a legerősebbek egyike, ami az alterműfajban falra került. A magyar dark zene kultikus csapatának, a Fuck Off System (F.O.System – sajnos, nem adnak túl sűrűn koncertet, de éppen egy hete lett volna a Barba Negrában az aktuális) Almássy téri (imádtuk!) koncertjének feszültségét Szkárosi ’Konnektor’ Bandi társulata zárta rövidre és vetette papírra. A Pecsa (hiányzik! – könyvet is írtak róla) punk arzenálján felvonult a műfaj összes hazai képviselője, így ezen az estén garantált volt a zajártalom. Az árverés alkalmából csatlakozik hozzájuk az emblematikus Punktérítő filmplakátja is.

A kiváló grafikus, Gerhes Gábor munkái közül a 2. műsor és a Cég zenekarok közös, Bercsényi Kollégiumos, 1986-ban készült hirdetményét is bárki hazaviheti, ha beleszeret. (A 2. műsor eme örökzöldjét manapság a Timur Lenk koncertjein lehet végigüvölteni.)

Csendesebb vizekre evezve a Nautilus együttes – Nagy László által – lenyűgözően megrajzolt plakátját kínálják a szervezők – nem csak Verne-rajongóknak. A Kinizsi klubból a Legát Tibor vezette Kézi Chopint bocsátják aukcióra a Huckleberryvel karöltve, aminek Röhrig Géza volt a frontembere. Ritka csemegének számít a titokzatos T&T Group 1973-as posztere, érdekességekre vadászó gyűjtőknek különösen ajánlott, ahogyan valódi zenei és grafikai ritkaságnak számít az Illés együttes és Koncz Zsuzsa 1972-es Erkel Színházbeli plakátja is. S ha már Erkel, a plakát tanúsága szerint 1972. április 24-én (ez egy hétfői nap volt) itt lépett fel az LGT is, a vendégük Zalatnay Cini és a Mini legénysége volt.

 

Az árverés kínálatából nem maradhat ki a Trabant sem, akik Xantus János emblematikus filmjében a szőke eszkimó asszonynak húzták a szomorkás, ám szívmelengető pesti sanzonokat. A hölgy immáron 36 éve fázik, Méhes Marietta pedig az USA-ban él a nyolcvanas évek közepe óta.

Garantált, hogy a külföldi sztárok rajongói se mennek haza üres kézzel ezen az estén, hiszen – többek között – a heavy metal globális nagyágyúja, az Iron Maiden 1986-os budapesti koncertjének – ha valakit az is érdekelne, milyen volt, itt van róla egy blogbejegyzés – plakátja is megtalálható az árverési tételek között, és a Depeche Mode angyali turnéragaszára is licitálhatnak az érdeklődők.

"Things get damaged/Things get broken..." – kivéve ezek a plakátok, amelyeket a Facebook oldalunkon vagy az aukció katalógusában nézhetsz meg.

Szóval, ki az a T&T?

 

 

 

 

plakátaukció, falra fel!, plakátfiú

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek