Menopauza 1170x180

Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a Djabe

2024/05/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Chieli Minucci a nyolcvanas évek elején alapított, világhírű amerikai jazz/funk/world formáció, a Special EFX alapító tagja és mai napig vezetője. A legutóbbi Special EFX albumot a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki Magyarországon, ebből az alkalomból a Djabe zenekar fellépett Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös turnéra indulnak.

Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a Djabe

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy-jelöléssel a tarsolyukban.

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Mark Anthony, Michael Bolton, Anastasia és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Minucci nemcsak a jazz és pop világában érzi magát otthon, de tehetséges televíziós és filmzeneszerző is. 10-szer jelölték Emmy-díjra, melyből 3-at meg is nyert zeneszerzői munkájáért. Fimzenéi többek között a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic alkotásokban hallhatóak. Minucci kompozíciói hangzanak el továbbá a Pán Péter, a Dora a felfedező, a Thomas a gőzmozdony és más élő színpadi produkciókban.

A Djabe a hazai jazz/world fusion műfaj első számú képviselője. Számtalan hazai és nemzetközi díj birtokosa. 1995 óta több mint száz kiadványuk jelent meg szerte a világban. Keresettek a nemzetközi fesztiválokon és koncerthelyszíneken. Eddig 44 országban léptek fel. Több mint 20 éve dolgoznak együtt a világhírű Genesis gitárosával, Steve Hackett-tel. Ettől az évtől kezdve Chieli Minucci is részt vesz a Djabe lemezek készítésében és közös turnékat is szerveznek.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta, nem véletlenül: a Djabénak és Chielinek is van egy-egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

Az állomások:

  • Május 23. Budapest Jazz Club
  • Május 24. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház
  • Május 25. Debrecen Egyetem, Liszt terem
  • Május 26. Budapest Jazz Club – nyilvános lemezfelvétel!
  • Május 27. Veszprém, Hangvilla
  • Május 28. Szeged, IH

A miskolci és a debreceni koncerteken az előzenekar az Android lesz, akik új albumukról, a Worldless Scriptumról játszanak majd. Róluk itt írt Mohabá nagy lelkesedéssel, szerinte zsenik :)

 

 

Djabe, turné, Chieli Minucci

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek