Menopauza 1170x180

Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a Djabe

2024/05/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Chieli Minucci a nyolcvanas évek elején alapított, világhírű amerikai jazz/funk/world formáció, a Special EFX alapító tagja és mai napig vezetője. A legutóbbi Special EFX albumot a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki Magyarországon, ebből az alkalomból a Djabe zenekar fellépett Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös turnéra indulnak.

Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a Djabe

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy-jelöléssel a tarsolyukban.

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Mark Anthony, Michael Bolton, Anastasia és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Minucci nemcsak a jazz és pop világában érzi magát otthon, de tehetséges televíziós és filmzeneszerző is. 10-szer jelölték Emmy-díjra, melyből 3-at meg is nyert zeneszerzői munkájáért. Fimzenéi többek között a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic alkotásokban hallhatóak. Minucci kompozíciói hangzanak el továbbá a Pán Péter, a Dora a felfedező, a Thomas a gőzmozdony és más élő színpadi produkciókban.

A Djabe a hazai jazz/world fusion műfaj első számú képviselője. Számtalan hazai és nemzetközi díj birtokosa. 1995 óta több mint száz kiadványuk jelent meg szerte a világban. Keresettek a nemzetközi fesztiválokon és koncerthelyszíneken. Eddig 44 országban léptek fel. Több mint 20 éve dolgoznak együtt a világhírű Genesis gitárosával, Steve Hackett-tel. Ettől az évtől kezdve Chieli Minucci is részt vesz a Djabe lemezek készítésében és közös turnékat is szerveznek.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta, nem véletlenül: a Djabénak és Chielinek is van egy-egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

Az állomások:

  • Május 23. Budapest Jazz Club
  • Május 24. Miskolc, Ady Endre Művelődési Ház
  • Május 25. Debrecen Egyetem, Liszt terem
  • Május 26. Budapest Jazz Club – nyilvános lemezfelvétel!
  • Május 27. Veszprém, Hangvilla
  • Május 28. Szeged, IH

A miskolci és a debreceni koncerteken az előzenekar az Android lesz, akik új albumukról, a Worldless Scriptumról játszanak majd. Róluk itt írt Mohabá nagy lelkesedéssel, szerinte zsenik :)

 

 

Djabe, turné, Chieli Minucci

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek