Zúzós számok, lágyabb dallamok, drón és telegatya – zenei hírek

2018/11/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Pezseg a zenei élet: jönnek ki az új albumok, klipek, érkeznek a külföldi előadók. Párat kiválogattunk nektek az őszi tavasz zsongásából.

A fotón Dan Patlansky

A legendás londoni Toe Rag stúdióban, a White Stripes hangmérnökével rögzítette új lemezét a szegedi Dungaree.

"A gatya egyértelműen tele volt, mielőtt odaértünk volna a stúdióba, de amint találkoztunk Liammel, elmúlt a félsz,és tudtuk, hogy jó helyen vagyunk. Egy szigorú és őszinte ember, akinek mindene a munkája. Mielőtt elkezdtük a felvételeket, csak annyit mondott, hogy játsszatok és érezzétek jól magatokat, akkor lesz a legjobb. Ezt egy életre megtanultuk tőle" – mesélte Balogh Attila basszusgitáros.

A zenekar a felvételek után még adott négy klubkoncertet is Angliában, melyek során a lemez Munchausen című nyitódalához Takács Borisz forgatott zenei videót, és hamarosan elkészül egy 20 perces dokumentum jellegű útifilmmel is, melynek a bemutatója várhatóan november végén lesz. A turnéindító esemény 2019 márciusában a lemez vinyl formátumának megjelenése lesz, amit egy kiemelt budapesti koncert keretében alaposan meg is ünnepel majd a zenekar. November 26-án Budapesten az Instantban a görög Deaf Radio és a magyar Indeed társaságában adnak koncertet.

A novemberi HammerWorld magazin mellékleteként jelenik meg a szekszárdi Don Gatto új, "Sawdown" című, 4 dalt tartalmazó EP-je. A hardcore-punk banda kislemezét 2018 augusztusában Horváth Attila keverte és masterizálta a SuperSize Recording stúdióban, a felvételek pedig a FHT78 Studióban készültek Friskó Péter felügyelete alatt.

Napjaink egyik legegyedibb stílusú blues-rock gitárosa, Dan Patlansky Újbuda idén nyílt új rendezvényközpontjában, az Analog Music Hallban játszik november 9-én. A 20 éve zenélő fiatal gitáros pár éve Joe Satriani turnévendégeként is elismerést szerzett, most pedig Perfection Kills című új lemezét mutatja majd be. Az album a nagy sikerű, 2016-os Introvertigót követi, ami az év elsőszámú blues rock lemezének választották meg az Egyesült Államokban.

November 1-jén mutatta be Hanghajó című szóló dalához készült videóklipjét Szakács Gergő, a Follow The Flow zenekar egyik frontembere. A melankolikus hangvételű dal nagypapája elvesztéséről szól, és ennek megfelelően a videót is Borsodban, Gergő szülőhazájában forgatták. A klipet ketten forgatták, a rendező Nagy Bence mellett maga Szakács Gergő is drónozott, bemutatva a Hámori-tó menti táj klasszikus őszi színeit.

 

Dungaree, Don Gatto, Dan Patlansky, Szakács Gergő, Follow The Flow

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek