Villány 2020. júl. 28. - 2020. aug. 01

13. Ördögkatlan Fesztivál


13. Ördögkatlan Fesztivál

A Magyar Fesztiválszövetség által minősített fesztivál
Minősítése: KIVÁLÓ

"Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete."
(Friedensreich Hundertwasser)

Főszervezők: Kiss Mónika, Bérczes László

„… az igazi élmény és bizonyosság 2011. augusztusában ért, amikor először látogattam a fesztiválra, és öt napon át megtapasztalhattam, hogy ennyi idő és tapasztalat után is rá tudok csodálkozni az emberekre: hogy a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni.”
(Törőcsik Mari)

Védnökök: TÖRŐCSIK MARI † CSEH TAMÁS

“Vissza kell térni a kézművességhez. A „kosárfonáshoz”. Ez évtizedek óta mániám. A Bárkának ez lehet a titka: nem „új” színházat kell csinálni, hanem vissza kell adni a színházcsinálás esetlegességét, eseményszerűségét, ezáltal közéletiségét. De azt a fajta közéletiséget, aminek az ünnephez van köze, hiszen a színház eredetileg az ünnepekből született. Márpedig az ünnep szép…” (Ruszt József)

Ruszt József, a magyar színháztörténet fontos mestere beszélt erről a Bárka Színház alapításának idején a 90-es években, és őt hívjuk segítségül, amikor meg akarjuk fogalmazni, miért is hoztuk létre 2008-ban az Ördögkatlan Összművészeti Fesztivált, miért szeretjük és kapaszkodunk belé egyre többen. Sokunk számára a kosárfonás, az ünnep és az Ördögkatlan ugyanazt jelenti. 2001-ben a Művészetek Völgyében kezdődött minden: attól kezdve hat nyáron át szerveztük a Bárka Kikötőnek nevezett összművészeti fesztivált, hogy aztán 2008 nyarán a Völgyből kiválva a magunk urai legyünk. Ekkor Bérczes László és Kiss Mónika (és sok-sok segítő barát) létrehozták-létrehoztuk az Ördögkatlan Összművészeti Fesztivált. Ez a fesztivál öt nap ünnep. Ünnepe a minőségnek, az emberségnek, a derűnek, ünnepe az önmagát meghaladni akaró embernek. Módszerünk „fából vaskarika”: profi szervezést alkalmazva a kézművesség korszerűtlen módján dolgozunk. Ragaszkodunk ahhoz, hogy a létrejövő termék, azaz a fesztivál minden porcikájához közünk legyen, ahogyan a kosárfonó mesternek is a kezéből kiadott kosarához. Nagyszerű munkatársak segítségével arra törekszünk, hogy mi ketten emberi kapcsolatot tudjunk kiépíteni minden egyes fellépővel, de a vendéglátósokkal és a műszaki személyzettel is, a mentősökkel és a falubeliekkel, a biztonságiakkal és az önkéntesekkel is. Megpróbáljuk megőrizni a fesztivál emberi léptékét, úgy gondoljuk, addig érdemes ezt csinálni, amíg a kosár elfér kettőnk tenyerén.

Jegyek:
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Húsz év után új szólólemezt készített Szekeres Tamás

Húsz év után új szólólemezt készített Szekeres...

A hazai rockszíntér kiemelkedő gitárosa, az Omega állandó zenésze White Shapes of Blue című anyaga egyfajta összegzése eddigi négy évtizedes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Családban marad: Tóth Vera ül be Tóth Gabi helyére a Sztárban sztár zsűrijében

Tóth Gabi már a gyermeke érkezésére koncentrál, így az utolsó két adásban a csatorna döntése alapján az énekesnő helyét Tóth Vera veszi majd át – olvastuk a Blikkben.

2020 a család éve lesz – Pink kiszáll egy időre a showbizből

Pink két és fél évig megállás nélkül melózott– stúdiózás, dalírás, turnék –, mára eléggé elfáradt, úgy döntött, kiszáll egy kicsit a mókuskerékből – olvastuk a hirado.hu-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek