Budapest 2019. Dec. 21. (20:00)

Adventi koncert:Herczku Ági és a Banda,Kubinyi Júlia és társai


Adventi koncert:Herczku Ági és a Banda,Kubinyi Júlia és társai

Herczku Ági és a Banda

Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik, legutóbbi, Bandázom című albumuk hetekig a Songlines zenei magazin toplistása volt.

A Herczku Ági és a Banda műsorában a magyar és kelet-európai hagyományos népzene a zeneileg tágabb érdeklődésű közönség számára is hozzáférhetővé válik, korszerű zenei gondolkodásuknak és a multiinstrumentalista Nikola gazdag hangszereléseinek köszönhetően.

Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet. A Zsarátnok együttes alapítójaként és virtuóz szólistájaként itthon és külföldön is óriási népszerűségre és elismerésre tett szert. Ennek köszönhetően lett a Riverdance Orchestra alapítója és frontembere. A világhírű Riverdance show-val évekig turnézott, majd hazatérve, 2000-ben megírta a Magyar Állami Népi Együttes számára a mai napig teltházzal játszott Naplegenda című táncprodukció zenéjét, amiért Fonogram-díjat kapott.
A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.

Bandázom lemezük két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze. A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg a lemezről, az album egyik dala pedig felkerült a Songlines magazin TOP OF THE WORLD, valamint a WOMEX válogatás CD-jére is.

Új örömöt mondok nektek”
Kubinyi Júlia és zenésztársainak karácsonyi koncertje

Az adventi időszak és a karácsonyi ünnepkör hagyományos énekeiből építkező koncerten különböző tájegységek dallamai csendülnek fel Kubinyi Júlia és Konkoly Borbála énekesek előadásában. Zenei összeállításaik karácsony ünnepét valamint ennek olyan jelesebb eseményeit idézik, mint a jövendölés, szálláskeresés, az örömhírt halló pásztorok vigalma.


Közreműködők:
Kubinyi Júlia - ének
Konkoly Borbála - ének
Enyedi Tamás - cimbalom
Zimber Ferenc - cimbalom

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek