Menopauza 1170x180
Budapest 2025. Feb. 04. (19:00)
Jegyvásárlás

Aranykor: Angol elegancia


Aranykor: Angol elegancia
Benjamin Britten – Edward Elgar – Gustav Holst ARANYKOR: ANGOL ELEGANCIA Szimfonikus hangverseny

A Magyar Állami Operaház Angol100 tematikus évadát két tematikus hangverseny erősíti, ezekből a korábbi, a télvízi az az angol műcsokor, amely három évszázad Angliájába tekint. Britten tisztelgése Purcellelőtt azonnal megteremti a hidat, amely egy valóban viszonylag eseménytelen kétszázötven esztendő felett ívelhet át a brit zenében. Edward Elgar csellóversenye kései mű, és már Benjamin Britten életében született. Gustav Holst Planéták című zenekari szvitje pedig éppen Britten születése táján keletkezett, ám ahogy Elgar versenyműve, ez is a 19. században gyökerezik. Utóbbi szólistája a többszörös versenygyőztes kolumbiai gordonkaművész, Santiago Cañón-Valencia, akit a nemzetközi kritika hibátlan technikájáért és a zeneszerzői szándék tökéletes interpretációjáért dicsér. A három ikonikus brit darabot angol karmester, David Coleman vezényli, aki az OPERA balettegyüttesében és zenekarában is igen elismert karmester az elmúlt évek produkcióinak nyomán.

MŰSOR:
Britten Változatok és fúga egy Purcell-témára
E. Elgar: Gordonkaverseny
G. Holst: Planéták
Közreműködik: Santiago Cañón-Valencia (gordonka) és a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara
Karmester: David Coleman

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 1 900 Ft
II. Árkategória : 3 000 Ft
III. Árkategória : 5 400 Ft
IV. Árkategória : 10 000 Ft
V. Árkategória : 13 525 Ft
VI. Árkategória : 16 500 Ft
VII. Árkategória : 17 475 Ft
VIII. Árkategória : 19 800 Ft
IX. Árkategória : 21 800 Ft
X. Árkategória : 29 800 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek