Budapest 2018. Sep. 13. (19:30)

Baráth Emőke, Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse


Baráth Emőke, Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse

A régizenei produkciókból ismert lírai szoprán a magyar közönség egyik legnagyobb büszkesége. Nemzetközi karrierje mostanra rendkívüli magasságokba ívelt: ezt mutatja az is, hogy ezen a hangversenyen a világ egyik leghíresebb kontratenorjának egyenrangú partnereként lép pódiumra.

Baráth Emőke pályáján néhány éve immár a hétköznapi valóság része, hogy a legismertebb koncerttermekben, a legnagyobb fesztiválokon, a világ legjelentősebb művészeinek társaságában énekel. A nemzetközi koncertélet és hanglemezipar felismerte benne a világklasszist, miközben a hazai közönség is lelkes ünneplésben részesíti, valahányszor budapesti hangversenyteremben hallhatjuk. A lenyűgöző virtuozitású Philippe Jarousskyval sem először működik együtt: a szuggesztivitásáról híres, érzékien könnyed orgánumú, körülrajongott francia kontratenorral korábban közös felvételeket is készített, nagy sikerű koncerteken és operaprodukciókban osztva meg vele a színpadot. Mindkettejük számára a művészi lehetőségek egyik csúcsa a händeli operatermés, amelynek remekei az emberi jellem páratlan sokszínűségét mutatják fel, az énekesek számára a lírai és a drámai magatartásformák, a vokális erőpróbák és a zenei karakterek kimeríthetetlen változatosságát kínálva. Ezen a koncerten négy nagyszerű Händel-operából szólaltatnak meg részleteket.
A hangszeres kíséretet nyújtó együttes, a 18. század egyik legnépszerűbb operalibrettójáról elnevezett Ensemble Artaserse, melynek 2002-es életre hívásakor Philippe Jaroussky is az alapítók között volt, a barokk repertoár egyik legérzékenyebb tolmácsa.

Műsor:

Részletek Händel Rodelinda, Ariodante, Giulio Cesare és Rinaldo cimű operáiból

szoprán: Baráth Emőke
kontratenor: Philippe Jaroussky

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek