Budapest 2015. márc. 16. (19:00)

Dobszay Péter karmester diplomakoncertje


Dobszay Péter karmester diplomakoncertje

A Gradus Művészügynökség ifjú és tehetséges karmesterének, Dobszay Péternek diplomakoncertje lesz 2015. március 16-án, a Zeneakadémia Nagytermében!

Dobszay Péter 1990-ben született Budapesten. A legfiatalabb magyar karmester generáció kiemelkedő tagja, a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, katolikus egyházzenész, korosztálya legsokoldalúbb muzsikusainak egyike.

Zenei pályáját mint orgonista kezdte, tanárai Fassang László, Kecskés Mónika, Pálúr János és Ruppert István voltak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen az orgonatanulmányai mellett a karmesterképzőre is felvételt nyert, ahol Ligeti András, Gál Tamás és Medveczky Ádám növendéke lett. A zeneakadémiai kereteken kívül számos mesterkurzuson is tökéletesítette a tudását, orgonából és karmesterségből is.

Fiatal kora ellenére már számos versenydíjjal büszkélkedhet, többek között a Petr Eben Nemzetközi Orgonaverseny 3. díjával. Európa-szerte adott már koncerteket, fellépett Németországban, Csehországban, Romániában, Ausztriában, szólóestje volt Bécsben és meghívott művészként szerepelt a prágai Szent Jakab Templom rangos orgonafesztiváljának programjában.

Karmesterként tanulmányai alatt is rendszeres felkéréseknek eleget téve több nagysikerű oratorikus és szimfonikus zenekari koncertet dirigált, és olyan neves énekművészekkel dolgozott együtt, mint Kolonits Klára és Cser Krisztián. 2014-ben Japánban, a Kyotói Zenei Fesztivál nagyzenekari zárókoncertjének dirigenseként képviselte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és Magyarországot.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Curtis nem marad a padlón

Curtis nem marad a padlón

Az ország egyik legvitatottabb rappere az április 28-án megjelenő, „Legismertebb senki" című EP-jéről mutatta be első szerzeményét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

Toto Cutugno – díszvendégként vagy zsűritagként – mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon. Az idei Sanremoi Young Fesztivál nagy felfedezettje a csupán 16 éves Eden Lorenna: amint felcsendült  a hangja, Toto Cutugno rögtön tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt. A verseny után azonnal felvette a kapcsolatot Edennel, és...

Ismét Budapesten az IL VOLO – az Arénában ünneplik 10 éves karrierjüket az olasz világsztárok

Tavaly megígérték, idén teljesítik: nagy sikerű koncertjük után ősszel visszatérnek Budapestre az IL VOLO tagjai. A klasszikus és pop-zene határait feszegető, tíz éves jubileumát ünneplő együttes szeptember 29-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.

Bíró Eszter kiradírozza az időt

Időradír címmel április 27-én mutatja be vadonat új gyermekeknek szóló albumát Bíró Eszter színész-énekesnő a Marczibányi Téri Művelődési Központban, mely mesekönyv is egyben.

Pély Barna letette a bőröndjét

Miután az utóbbi hetekben ismét végigkoncertezte a fél világot Balitól Almatyig, április 25-én lemezbemutató koncertet ad a budapesti Orfeumban Pély Barna – dalszerző, gitáros, énekes, tanár és egykori tehetségkutatós zsűritag.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek