Neoton 1000
Budapest 2015. márc. 16. (19:00)

Dobszay Péter karmester diplomakoncertje


Dobszay Péter karmester diplomakoncertje

A Gradus Művészügynökség ifjú és tehetséges karmesterének, Dobszay Péternek diplomakoncertje lesz 2015. március 16-án, a Zeneakadémia Nagytermében!

Dobszay Péter 1990-ben született Budapesten. A legfiatalabb magyar karmester generáció kiemelkedő tagja, a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, katolikus egyházzenész, korosztálya legsokoldalúbb muzsikusainak egyike.

Zenei pályáját mint orgonista kezdte, tanárai Fassang László, Kecskés Mónika, Pálúr János és Ruppert István voltak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen az orgonatanulmányai mellett a karmesterképzőre is felvételt nyert, ahol Ligeti András, Gál Tamás és Medveczky Ádám növendéke lett. A zeneakadémiai kereteken kívül számos mesterkurzuson is tökéletesítette a tudását, orgonából és karmesterségből is.

Fiatal kora ellenére már számos versenydíjjal büszkélkedhet, többek között a Petr Eben Nemzetközi Orgonaverseny 3. díjával. Európa-szerte adott már koncerteket, fellépett Németországban, Csehországban, Romániában, Ausztriában, szólóestje volt Bécsben és meghívott művészként szerepelt a prágai Szent Jakab Templom rangos orgonafesztiváljának programjában.

Karmesterként tanulmányai alatt is rendszeres felkéréseknek eleget téve több nagysikerű oratorikus és szimfonikus zenekari koncertet dirigált, és olyan neves énekművészekkel dolgozott együtt, mint Kolonits Klára és Cser Krisztián. 2014-ben Japánban, a Kyotói Zenei Fesztivál nagyzenekari zárókoncertjének dirigenseként képviselte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és Magyarországot.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Majdnem elmaradt, most tele lesz koncertekkel a Gitármánia tábor

Majdnem elmaradt, most tele lesz koncertekkel a...

A koronavírus miatt egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is rendezik meg a rendezvényt a szolnoki Tiszaligeten, mostanra viszont a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Szegeden is lezárják a rakpartot a hétvégékre

A terv szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart Budapesten, a puding próbáját május végén tartották, és mindenkinek bejött. Most Szeged is úgy döntött, hogy augusztus végéig minden hétvégén ingyenes programok várják a szegedieket a Huszár Mátyás rakparton.

Így lett Presser Gábornak saját kuckója a Vígszínházban

A Szimpatika Magazin készített interjút a zenésszel, akiről mindenki tudja azt is, hogy 1978 óta a Vígszínház zenei vezetője, sőt, sokan azt is tudják, hogy ott egy padlásszobában dolgozik. Na de hogy került oda?
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek