Budapest 2015. márc. 16. (19:00)

Dobszay Péter karmester diplomakoncertje


Dobszay Péter karmester diplomakoncertje

A Gradus Művészügynökség ifjú és tehetséges karmesterének, Dobszay Péternek diplomakoncertje lesz 2015. március 16-án, a Zeneakadémia Nagytermében!

Dobszay Péter 1990-ben született Budapesten. A legfiatalabb magyar karmester generáció kiemelkedő tagja, a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, katolikus egyházzenész, korosztálya legsokoldalúbb muzsikusainak egyike.

Zenei pályáját mint orgonista kezdte, tanárai Fassang László, Kecskés Mónika, Pálúr János és Ruppert István voltak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen az orgonatanulmányai mellett a karmesterképzőre is felvételt nyert, ahol Ligeti András, Gál Tamás és Medveczky Ádám növendéke lett. A zeneakadémiai kereteken kívül számos mesterkurzuson is tökéletesítette a tudását, orgonából és karmesterségből is.

Fiatal kora ellenére már számos versenydíjjal büszkélkedhet, többek között a Petr Eben Nemzetközi Orgonaverseny 3. díjával. Európa-szerte adott már koncerteket, fellépett Németországban, Csehországban, Romániában, Ausztriában, szólóestje volt Bécsben és meghívott művészként szerepelt a prágai Szent Jakab Templom rangos orgonafesztiváljának programjában.

Karmesterként tanulmányai alatt is rendszeres felkéréseknek eleget téve több nagysikerű oratorikus és szimfonikus zenekari koncertet dirigált, és olyan neves énekművészekkel dolgozott együtt, mint Kolonits Klára és Cser Krisztián. 2014-ben Japánban, a Kyotói Zenei Fesztivál nagyzenekari zárókoncertjének dirigenseként képviselte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és Magyarországot.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Van élet a Despacito után. De nem nálunk... - Luis Fonsi koncertjén jártunk

Van élet a Despacito után. De nem nálunk... - Luis...

Úgy tűnik, ahogy lecsengett a Despacito-korszak, Luis Fonsi is csak egy lett a latin sztárok közül. Ennek ékes bizonyítéka a tegnap esti Aréna...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Sőt, mire ez a cikk megjelenik, már fel is léptek a Gangwon Rock Fesztiválon. A zenészeket a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett.

Korda Görgy, Curtis, Ocho Macho – színes felhozatal lesz Újpesten

Augusztus 29. és szeptember 1. között rendezik idén a hagyományos Újpesti Városnapok programsorozatot, ahol a fellépőgárdát erősíti többek közt a kerület szülötte Curtis, az Ocho Macho, Korda György és Balázs Klári, valamint a KFT is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek