Budapest 2015. márc. 16. (19:00)

Dobszay Péter karmester diplomakoncertje


Dobszay Péter karmester diplomakoncertje

A Gradus Művészügynökség ifjú és tehetséges karmesterének, Dobszay Péternek diplomakoncertje lesz 2015. március 16-án, a Zeneakadémia Nagytermében!

Dobszay Péter 1990-ben született Budapesten. A legfiatalabb magyar karmester generáció kiemelkedő tagja, a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, katolikus egyházzenész, korosztálya legsokoldalúbb muzsikusainak egyike.

Zenei pályáját mint orgonista kezdte, tanárai Fassang László, Kecskés Mónika, Pálúr János és Ruppert István voltak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen az orgonatanulmányai mellett a karmesterképzőre is felvételt nyert, ahol Ligeti András, Gál Tamás és Medveczky Ádám növendéke lett. A zeneakadémiai kereteken kívül számos mesterkurzuson is tökéletesítette a tudását, orgonából és karmesterségből is.

Fiatal kora ellenére már számos versenydíjjal büszkélkedhet, többek között a Petr Eben Nemzetközi Orgonaverseny 3. díjával. Európa-szerte adott már koncerteket, fellépett Németországban, Csehországban, Romániában, Ausztriában, szólóestje volt Bécsben és meghívott művészként szerepelt a prágai Szent Jakab Templom rangos orgonafesztiváljának programjában.

Karmesterként tanulmányai alatt is rendszeres felkéréseknek eleget téve több nagysikerű oratorikus és szimfonikus zenekari koncertet dirigált, és olyan neves énekművészekkel dolgozott együtt, mint Kolonits Klára és Cser Krisztián. 2014-ben Japánban, a Kyotói Zenei Fesztivál nagyzenekari zárókoncertjének dirigenseként képviselte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és Magyarországot.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Depeche Mode, a Motörhead,  a Nine Inch Nails és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

A Depeche Mode, a Motörhead, a Nine Inch Nails és...

Október van, tehát ideje volt összeállítani azt a 16 fős mezőnyt a 2020-as Rock & Roll Hall of Fame szavazáshoz, amelyben olyan előadókkal,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Ezen a Nine Inch Nails-feldolgozáson a 8. másodperctől sírni fogsz

A Kreatív.hu-n bukkantunk Sick Kids kórházat támogató alapítvány klipjére, amely az mutatja meg, mekkora küzdelem folyik a nap 24 órájában a kis betegek gyógyulásért.

A Budapestre készülő James Arthur Travis Barkerrel készített új dalt

Tegnap új videóval jelentkezett James Arthur, aki harmadszorra látogat el hazánkba 2020. február 9-én – a Barba Negrában ad koncertet, ahol az új albumáról bizonyára felcsendül majd ez a dal is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek