Év koncertje - szavazás
Budapest 2015. márc. 16. (19:00)

Dobszay Péter karmester diplomakoncertje


Dobszay Péter karmester diplomakoncertje

A Gradus Művészügynökség ifjú és tehetséges karmesterének, Dobszay Péternek diplomakoncertje lesz 2015. március 16-án, a Zeneakadémia Nagytermében!

Dobszay Péter 1990-ben született Budapesten. A legfiatalabb magyar karmester generáció kiemelkedő tagja, a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, katolikus egyházzenész, korosztálya legsokoldalúbb muzsikusainak egyike.

Zenei pályáját mint orgonista kezdte, tanárai Fassang László, Kecskés Mónika, Pálúr János és Ruppert István voltak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen az orgonatanulmányai mellett a karmesterképzőre is felvételt nyert, ahol Ligeti András, Gál Tamás és Medveczky Ádám növendéke lett. A zeneakadémiai kereteken kívül számos mesterkurzuson is tökéletesítette a tudását, orgonából és karmesterségből is.

Fiatal kora ellenére már számos versenydíjjal büszkélkedhet, többek között a Petr Eben Nemzetközi Orgonaverseny 3. díjával. Európa-szerte adott már koncerteket, fellépett Németországban, Csehországban, Romániában, Ausztriában, szólóestje volt Bécsben és meghívott művészként szerepelt a prágai Szent Jakab Templom rangos orgonafesztiváljának programjában.

Karmesterként tanulmányai alatt is rendszeres felkéréseknek eleget téve több nagysikerű oratorikus és szimfonikus zenekari koncertet dirigált, és olyan neves énekművészekkel dolgozott együtt, mint Kolonits Klára és Cser Krisztián. 2014-ben Japánban, a Kyotói Zenei Fesztivál nagyzenekari zárókoncertjének dirigenseként képviselte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet és Magyarországot.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek