Budapest 2022. Feb. 05. (19:30)

Gyenyisz és Vlagyiszlav Kozsuhin - A zongora kétszer


Gyenyisz és Vlagyiszlav Kozsuhin - A zongora kétszer

Gyenisz Kozsuhin 2010 végén Kocsis Zoltán meghívásának eleget téve mutatkozott be a hazai koncertlátogató közönség előtt, és azóta is visszatérő vendége a magyar pódiumoknak. A sikert sikerre halmozó zongoraművész nemzetközi karrierjét 2010-ben a brüsszeli Erzsébet királyné versenyen aratott győzelme indította el, játéka világszerte elismerő jelzők használatára ragadtatja a zenekritikusokat.

Arenszkij: 2. szvit két zongorára, op. 23 („Silhouettes”)
Szviridov: Hóvihar (Gyenyisz Kozsuhin átirata)
SZÜNET

Sosztakovics: Concertino két zongorára, op. 94
Stravinsky: Petruska (a szerző átirata)

Gyenyisz Kozsuhin, Vlagyiszlav Kozsuhin (zongora)

Gyenisz Kozsuhin 2010 végén Kocsis Zoltán meghívásának eleget téve mutatkozott be a hazai koncertlátogató közönség előtt, és azóta is visszatérő vendége a magyar pódiumoknak. A sikert sikerre halmozó zongoraművész nemzetközi karrierjét 2010-ben a brüsszeli Erzsébet királyné versenyen aratott győzelme indította el, játéka világszerte elismerő jelzők használatára ragadtatja a zenekritikusokat. Öccse, Vlagyiszlav pályája hasonlóan ígéretesen ível fölfelé, a fiatal művész számos nemzetközi verseny díját érdemelte ki és reprezentatív fellépéseket tudhat maga mögött. Bár rég megcáfolt az a gondolat, hogy egy bizonyos nemzet zenéjének interpretálására az adott nemzet sarja egyedül az igazán avatott, a zongorista testvérpár orosz estje mégis különleges és hiteles interpretációval kecsegtet, mély érzelmekben gazdag és technikai bravúrral bőven megfűszerezett élményeket ígér. A programban Sosztakovics és Stravinszky remekművei mellett helyet kapott Georgij Szviridov (1915–1998) Puskin nyomán írt Hóvihar (1975) című szvitje, valamint Anton Arenszkij (1861–1906) romantikus portrékat hangokba foglaló 2. szvitje (1892) is.RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek