hrutka
Szentendre 2016. aug. 13. (20:00)

Kolonits Klára: Bel canto


Kolonits Klára: Bel canto

KOLONITS KLÁRA: BEL CANTO RELOADED
Az Operettissma Produkciója
Esőhelyszín: Pest Megyei Könyvtár színházterme

Közreműködik: Hungarian Studio Orchestra
Vezényel: Dinnyés Dániel

A koncert programja Kolonits Klára Bel Canto Reloaded szólólemezének első koncertszerű megszólaltatása.  A műsorban elhangzanak Bellini, Donizetti, Rossini és Verdi művei, mind-mind a bel canto hagyomány jegyében, saját variációkkal és kadenciákkal. Ez a lemez az első lépés afelé, hogy újra felfedezzük Magyarországon a bel canto repertoárt. A koncerten elhangzó áriák világa az ártatlan fiatal lánytól a vérpadra lépő tragikus hősnőig ível, ezzel mutatva be az olasz operák tipikus női szerepeit.  

„A bel canto repertoár számomra olyan, mint egy tökéletesen szabott ruha, a legelőnyösebben tudok benne megjelenni. Ezek a szerepek a lírai, drámai és koloratúr kihívásokat egyfajta egyensúlyban tartalmazzák. Ebben a repertoárban megtaláltam mindent együtt, amit külön-külön hiába kerestem, vagy hiába próbáltam megoldani.” (Kolonits Klára interjú, momus.hu, 2015. 02.06)

Kolonits Klára énekművész (szoprán) 2002-től a Magyar Állami Operaház énekese. 1995 és 2002 között a Debreceni Csokonai Színház, a Szegedi Nemzeti, a Szolnoki Szigligeti Színház, majd a Budapesti Operettszínház tagja volt. Számos hazai és nemzetközi énekverseny díjazottja, opera szerepei mellett rendszeresen fellép kortárs és klasszikus oratóriumok szólistájaként is. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Végre arcon dobhattam egy tortával! – Új klippel támadnak az állat kannibálok!

Végre arcon dobhattam egy tortával! – Új klippel...

Az Animal Cannibals Vissza! című videójában minden elrepül, fejhez csapódik vagy a ruhán csattan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szimfonikus zenekar kíséretében vágtat be a Spanyol Lovasiskola az Arénába

Egy évvel a Bécsi Spanyol Lovasiskola fantasztikus előadása után ismét a lovaké lesz a főszerep a Papp László Budapest Sportarénában.

Dalsztorik: a Last Resort története

A Papa Roach frontembere, Jacoby Shaddix mesél a Last Resort-ról, arról a dalról, ami olyan nagy hatással volt a világra.

Presser Gábor ugyanúgy szilveszterezik, ahogy 16 évig tette

Immár tizenhetedik alkalommal tart közös szilveszteri koncertet az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor. A Zeneakadémia nagytermében ezúttal a Szent Efrém Férfikar a produkció vendége.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek