Év koncertje - szavazás
Budapest 2019. nov. 08. (20:00)

Magnus Holmander / RISING STARS


Magnus Holmander / RISING STARS


    Brahms: f-moll klarinétszonáta, op. 120, No. 1
    Molly Kien: új mű (az ECHO felkérésére)
    Donizetti: Andante sostenuto
    Bassi: Fantázia egy Rigoletto-témára

A klarinétot legtöbbször zenekari szólamként halljuk, pedig versenyművekben és kamarazenében olyan alkotók aknázták ki lehetőségeit, mint Mozart, Beethoven, Weber, Brahms, Debussy, Bartók és Copland. Most itt az alkalom, hogy egy fiatal klarinétfenomén estjén közelebbről ismerkedjünk e hangszer rejtelmeivel.
„Abban az örömben volt részem, hogy a stockholmi Svéd Királyi Zeneakadémián tanítványom lehetett Magnus Holmander, és ily módon követhettem fantasztikus fejlődését, megtapasztalhattam nyitottságát az új repertoár iránt és perfekcionizmusát, amely akkor érvényesült, amikor hangversenyeire készült. A Svéd Királyi Zeneakadémia legtehetségesebb növendékéből idővel hazája egyik legkiválóbb klarinétosává fejlődött” - mondta róla tanára, Martin Fröst (akit 2020 januárjában, a Zürichi Tonhalle Orchester hangversenyén szintén meghallgathat a Müpa közönsége).
A fiatal művész valóban nyitott, hiszen az Európai Hangversenytermek Szövetségének (ECHO) Rising Stars programjában is csak egyet játszik el hangszerének legnépszerűbb repertoárdarabjai közül - Brahms f-moll szonátáját -, Donizetti és a 19. századi klarinétos-zeneszerző, Luigi Bassi egy-egy művével a ritkaságokra irányítva a zenehallgató figyelmét. Mint a Rising Stars sorozat valamennyi bemutatkozója, ő is megszólaltat egy új kompozíciót: az 1979-es születésű, amerikai, ám 2002 óta Svédországban élő Molly Kien alkotását.
Fontos megjegyezni, hogy Magnus Holmander partnere, a harmincegy éves, kínai-svéd David Huang sem pusztán „kísérő”: versenyeken sikereket arató, szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt elismert, virtuóz zongoraművész.

A Rising Stars-programba jelölte: Konserthuset Stockholm.

klarinét    Magnus Holmander

Közreműködik:
zongora    David Huang

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 A metálvillák az égig értek – Five Finger Death Punch az Arénában

A metálvillák az égig értek – Five Finger Death...

Történt egyszer, kb. 1992-ben, hogy egy magyar srác fogta magát és kiköltözött New Yorkba, hogy zenész legyen, majd 28 év elteltével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elment a hangja – lemondta európai turnéját Lana Del Rey

A Blikk értesülése szerint négy hét némaságra ítélték orvosai az énekesnőt.

A Leprous ismét megmutatta!

Mármint azt, hogy miért olyan különlegesek a koncertjei: a banda élőben egyszerűen letaglóz, csak arra tudsz gondolni, hogy még ne legyen vége, csak még egy számot...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek