Budapest 2019. nov. 08. (20:00)
Jegyvásárlás

Magnus Holmander / RISING STARS


Magnus Holmander / RISING STARS


    Brahms: f-moll klarinétszonáta, op. 120, No. 1
    Molly Kien: új mű (az ECHO felkérésére)
    Donizetti: Andante sostenuto
    Bassi: Fantázia egy Rigoletto-témára

A klarinétot legtöbbször zenekari szólamként halljuk, pedig versenyművekben és kamarazenében olyan alkotók aknázták ki lehetőségeit, mint Mozart, Beethoven, Weber, Brahms, Debussy, Bartók és Copland. Most itt az alkalom, hogy egy fiatal klarinétfenomén estjén közelebbről ismerkedjünk e hangszer rejtelmeivel.
„Abban az örömben volt részem, hogy a stockholmi Svéd Királyi Zeneakadémián tanítványom lehetett Magnus Holmander, és ily módon követhettem fantasztikus fejlődését, megtapasztalhattam nyitottságát az új repertoár iránt és perfekcionizmusát, amely akkor érvényesült, amikor hangversenyeire készült. A Svéd Királyi Zeneakadémia legtehetségesebb növendékéből idővel hazája egyik legkiválóbb klarinétosává fejlődött” - mondta róla tanára, Martin Fröst (akit 2020 januárjában, a Zürichi Tonhalle Orchester hangversenyén szintén meghallgathat a Müpa közönsége).
A fiatal művész valóban nyitott, hiszen az Európai Hangversenytermek Szövetségének (ECHO) Rising Stars programjában is csak egyet játszik el hangszerének legnépszerűbb repertoárdarabjai közül - Brahms f-moll szonátáját -, Donizetti és a 19. századi klarinétos-zeneszerző, Luigi Bassi egy-egy művével a ritkaságokra irányítva a zenehallgató figyelmét. Mint a Rising Stars sorozat valamennyi bemutatkozója, ő is megszólaltat egy új kompozíciót: az 1979-es születésű, amerikai, ám 2002 óta Svédországban élő Molly Kien alkotását.
Fontos megjegyezni, hogy Magnus Holmander partnere, a harmincegy éves, kínai-svéd David Huang sem pusztán „kísérő”: versenyeken sikereket arató, szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt elismert, virtuóz zongoraművész.

A Rising Stars-programba jelölte: Konserthuset Stockholm.

klarinét    Magnus Holmander

Közreműködik:
zongora    David Huang

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 1 500 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Lófejű – ez a tehetséges fiatalok új dalának címe

Lófejű – ez a tehetséges fiatalok új dalának címe

Az Oliver From Earth nem ismeretlen a nagyközönség előtt, „A világ az enyém" című dalukat a rádiók elég sokat pörgetik. Ez volt a szám,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Babaútlevelet bocsájtott ki a Pannon Filharmonikusok zenekar

Meseszerű történetekkel csábítja a kicsiket a pécsi Kodály Központban hallható eseményekre a Pannon Filharmonikusok (PFZ) által kiadott "babaútlevél".

Elhunyt Larry Wallis, a Motörhead első gitárosa

Larry Wallis, a Motörhead első gitárosa 70 éves korában halt meg – a körülményekről nem szól a zenekar hivatalos oldala és a külföldi zenei sajtó sem.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek