Mamma Mia!
Budapest 2023. Mar. 02. (21:00)
Jegyvásárlás

NEXTFESZT / Horváth Attila - Kiss Rebeka Petra: A kimondhatatlan jókedv játéka


NEXTFESZT / Horváth Attila - Kiss Rebeka Petra: A kimondhatatlan jókedv játéka

Gyerekkorunk közkedvelt társasjátéka reális képet fest életpályánk jelenlegi szakaszairól. A gyakran véget nem érő társasjátékot állítjuk párhuzamba a valósággal, nem a valóságban. A játék szabályzata teljesen, vagy részben megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Fiatal pályakezdő művészek saját szakmai előre- és hátralépéseikből hoztak létre egy szórakoztató önreflektív társasjátékot. Az előadás műfaját tekintve táncelőadás, amelyben végig egy előre felvett videó instruálja az előadókat. Az előadás szerves része a tánc, fizikalitás, és a látvány.

Az előadás a szabadúszás nehézségeit mutatja be két előadóművész megtörtént életeseményein keresztül. A diplomázás óta eltelt négy év jelentős eredményeit és kudarcait kendőzetlen őszinteséggel és öniróniával tárjuk a nézők elé. A kimondhatatlan jókedv játéka egy társasjáték-szituációra épül, amelynek mozgástere a társasjáték mezőin valósul meg. Mi, az előadók pedig bábukká válva játszunk, hogy elsőként érjünk be a táncművészet végső mezőjére. A játék, táncművészként megélt tapasztalásainkból kialakult szabályrendszeren alapul, ahol mezőről-mezőre különböző mozgásminőségekkel juthatunk előbbre, viszont nem csak előre, de vissza is lehet kerülni. A játékosok pályakezdő egyéni vállalkozók, akiket végig a saját hangjuk instruál. Nem tudjuk milyen kimenetele lesz, de a lehetőségeket ismerjük.

 

Horváth Attila (született 1996) szabadúszó táncos, előadó, alkotó. A Magyar Táncművészeti Egyetemen végzett 2018-ban modern tánc BA szakon, jelenleg a mesterképzés táncpedagógia szakos hallgatója. 2016-ban gyakornokként dolgozott 2 hónapot a Theather Ulmnál Németországban. Első darabja „A kimondhatatlan jókedv játéka” 2022-ben lett bemutatva a MU Színházban. A darab meghívást kapott a „Tánc Fesztiválja” Veszprémbe, illetve az Under500 Fesztiválra. Szabadúszóként számos hazai alkotóval dolgozott: Frenák Pál, Hód Adrienn, Várnagy Kristóf, Simkó Beatrix, Kulcsár Noémi, Pataky Klári, Oberfrank Réka, Góbi Rita.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek