Mamma Mia!
Budapest 2023. Mar. 03. (20:00)
Jegyvásárlás

NEXTFESZT / Juhász Adél: László Károlyné


NEXTFESZT / Juhász Adél: László Károlyné

Juhász Adél nem igazán árulja el, hogy a szólót miért az elhunyt nagymamájáról nevezte el, de az biztos, hogy egy hallucinatív és kirobbanó színpadi produkcióban lesz részünk. Nem emberi, furcsa és kavargó alakok alkotta hipnotikus képeken keresztül utazik a darab.

L.K. az előző “László” névre hallgató szólóm továbbgondolása. László, a nagyapám volt és valójában semmi köze a róla elnevezett darab tartalmához. Amikor fogytán az erőm, Neki ajánlom a rám váró munkát , hogy bírjam. A mamám egy pár éve halt meg. Valamiért olyan világban élünk, ahol a nőket a férjükről jegyzik, még a betegágy feletti monitoron is. Ez a darab az ő “nevét” viseli. Úgy gondolom, ez így “fair”. Kedvelem amikor egy absztrakt alkotás megszemélyesedik. Amúgy Erzsébet! És a neve napján születtem.

Juhász Adél kortárs táncos és koreográfus Magyarországon és Svájcban. A Lausanne-i La Manufacture-ben diplomázott. A genfi L'Abri társművészeként készítette a László Károlyné című szólómunkáját ami Pavillon ADC-ben debütált (Genf, 2021). A OuinchOuinch kollektíva tagjaként jelenleg nemzetközi turnén vesznek részt a HappyHype című darabjukkal, amelyet a 2022-es “Swiss Dance Days” -re is beválogattak . Az Adél, Salômé Guillemin-Poeuf, Camille Poudret alkotta "Technopagans - tuning your inner cables" előadást amit a La Batie fesztiválon mutattak be (Genf, 2022). Adél, jelenleg Ceylan Öztrük legújabb alkotásán dolgozik a Gessernalle színházban (Zürich, 2023). Magyarországon Molnár Csaba, Biczók Anna és Szeri Viktor koreográfusokkal dolgozott együtt.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek