Mamma Mia!
Budapest 2023. Mar. 02. (19:00)
Jegyvásárlás

NEXTFESZT / Mert olyan uncsi lenne nélkülem


NEXTFESZT / Mert olyan uncsi lenne nélkülem

Amikor beülsz a Rajz- és festőiskola diákjai elé te vagy a modell, te vagy a főszereplő. Mindenki veled van elfoglalva. Aztán megkéred őket, hogy tegyenek már be egy Eminem számot. És észreveszed, hogy a fókuszod átkerül rájuk, és egy olyan előadásnak vagy a nézője, amiben éppen téged festenek. A Mert olyan uncsi lenne nélkülem című konceptuális performanszban a nézők kipróbálhatják, milyen modell szerepben ülni, hazavihetik a róluk készült alkotásokat, és megismerhetik azokat a hölgyeket és urakat, akik javarészt civil foglalkozásuk szerint nem is festenek, és nem is rajzolnak, de akkor mit csinálnak?

Mi van akkor, ha nincs egy előre megírt, pontos forgatókönyv, hanem a performansz mindenkori résztvevői, az iskola tagjai és tanárai, illetve az épp aktuális modelljei döntenek arról, hogy a keretbe foglalt idő mivel is teljen el? A performansz során lehetőség nyílik arra, hogy néző és alkotó egy folyamatos szerepváltásnak tegye ki magát, de az is elképzelhető, hogy eszébe se jut senkinek efféle huncutság. Az esemény alatt nem mellesleg rajzok, festmények készülnek a nézőkről, melyeket elvihetnek magukkal.

Kik a performansz performerei: azok, akiket festenek, vagy azok, akik festenek? Milyen lesz az előadás íve, hol lesz benne feszültég, vajon elég érdekes lesz-e a dramaturgiája? Tud-e autentikus maradni a civil résztvevő a színpadon? Érdekes-e számunkra a másik ember története? Meghalljuk-e? Ez a performansz igyekszik minden betokosodott színházi szabályt felrúgni, mégis színháznak képzeli magát.

Fischer Balázs festőművésszel és Mohácsi András képzőművésszel Szántusz Noya Noémi a Jurányi Rajz- és Festőiskolában ismerkedett meg modell munkája során. Mind a közeg, mind a kontextus olyan inspirálóan hatott rá, hogy már az első pár alkalom után megszületett benne ennek a performansznak az ötlete. Ezt követően kérte fel a tagokat, és mestereiket Noya a közös alkotásra.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 2 400 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán...

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.
Új koncertek