Budapest 2020. júl. 22. (20:00)

Oláh Dezső Trió Feat. Budapest Fagott Trió


Oláh Dezső Trió Feat. Budapest Fagott Trió
Közreműködik:
  • Oláh Dezső - zongora
  • Lakatos Pecek András - dob
  • Oláh Péter - nagybőgő
  • Mohai Bálint - fagott
  • Bánfi József - fagott
  • Tüske Aladár - fagott

Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze. A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik. 2016 végén jelent meg Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances címmel Bartók 1915-ös zongorára írt művének Oláh Dezső által klasszikus jazz zongoratrióra átdolgozott adaptációja, melyet az Opusban is nagy sikerrel mutattak be. 2018 őszén pedig a szerző Intermezzo I-VII címmel írt darabja volt hallható az Opus színpadán, amit ezúttal új fénytörésben mutat meg triójával.

Az Intermezzo I-VII. című ciklus darabjait Oláh Dezső a hét egyes napjai köré komponálta. A zeneszerző így vall a darabbal kapcsolatos érzéseiről: „Érezted már valaha, hogy életünk egy közjáték? Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy kívánt vágyainkat, céljainket elérhessük. A végcél felé vezető utat rengeteg, egymást követő állomás tarkitja. Ezeket kötik össze az intermezzók, a közjátékok, amikor csak várunk: merre, hogyan, mikor, miért, kivel indulhatunk újra útnak? Talán ekkor élünk igazán? Állunk a válaszút előtt és ezekben az időszakokban van igazán lehetőségünk gondolkodni, körbenézni és megélni az adott pillanatot. Minden nap lezárásában ott rejtezik a következő nap fénye, lehetősége - ahogyan a hétfőben a kedd és abban a szerda. Hogyan tovább az úton? Nem tudjuk, csak egy biztos: soha nem lesz két ugyan olyan szerda. A problémák változnak, az út ugyanaz: előre. Csupán megpróbáljuk átvezetni a hétfőt keddre és így tovább...”

A koncert második felében a Magyar Állami Operaház művészeiből alakult Budapest Fagott Trió csatlakozik hozzájuk. A zenekart Mohai Bálint 2018-ban hívta életre Bánfi József és Tüske Aladár fagottművészekkel. Az együttes célja a fafúvós-, és ezen belül a fagott-repertoár szélesítése, megmutatva a hangszer eddig kevésbé ismert oldalát. Nagysikerű debütkoncertjüket 2018 őszén adták a Nagyszebeni Ars Hungarica Fesztivál keretein belül, azóta egyre aktívabban koncerteznek itthon és külföldön egyaránt (Tiberius Fesztivál, Martonvásári Beethoven Koncertek, Régi Zeneakadémia Kamarasorozata, Csíki Sörgyár Zenei Estjei, stb.), ahogy több zeneszerzőt is inspiráltak új fagott-művek komponálására, így Oláh Dezsőt, Kedves Csanádot, Werner Gábort. A klasszikus zene magas szintű megszólaltatásán túl missziójuknak tekintik a jazz és a komolyzene ötvözését. Ennek folyományaként első ízben lépnek fel az Oláh Dezső Trió-val közösen az Opus Jazz Club színpadára, ahol a szerző Fagottok farsangja című új művét szólaltatják meg.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek