Budapest 2020. May. 05. (19:30)

Palya Bea, Michal Elia Kamal és a Light in Babylon


Palya Bea, Michal Elia Kamal és a Light in Babylon

Palya Bea ezúttal a Törökországban élő Michal Elia Kamal együttesét, a Light in Babylont látja vendégül. „Vannak énekesnők - vallja Palya Bea -, akikben a különbség vonz, és vannak, akik felé egyfajta »sisterhood«-érzés sodor. Elia ez utóbbi - ha Isztambul utcáin sétálnánk, testvéreknek nézhetnének minket. Neki is a testében van a ritmus, mint nekem: ő is táncol és ütőzik, mint én. És csakúgy, mint én, Elia is ünnepli az éneklés közösségi erejét, zenekara pedig gyönyörű hangokkal övezi. Ünnep lesz a közös koncertünk is.”

Palya Bea 2015-ben indult sorozata, a Selymeim - Énekesnők a nagyvilágban kétszeres élményt garantál az énekesnő rajongói számára, hiszen olyan zenei utazáson vehetnek részt, mely nemcsak arról vall, hogy Bea épp merre jár zenekarával, hanem arról is, hogy kik azok az énekesnők, akikkel a legmélyebben azonosul, kik azok a „dalos tündérek és zenész amazonok, akik simogatják, elringatják, vagy felébresztik rossz álmaiból”.
Ezúttal - az iráni gyökerű, Izraelben született, de Törökországban élő - Michal Elia Kamal együttesét, a Light in Babylont látja vendégül. Kamal isztambuli utcazenészként kezdte pályafutását az iráni Metehan Çiftçi (santur) és a francia Julien Demarque (gitár) kíséretében, majd csatlakozott hozzájuk a török Payam Ghasemi (basszusgitár) és az angol Stuart Dickson (dobok). Szerteágazó gyökereikből színpompás zenei univerzum jött létre, mely egyaránt magával ragadja a török cigányzenék és a szefárd zsidó dalok híveit. De még e stiláris gazdagságnál is feltűnőbb az a szenvedélyes előadásmód, amely Kamal énekét jellemzi, és amely alighanem eltéphetetlen selyemként fonódik majd össze Palya Bea énekével.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek