Adele maga mögé tolta Ed Sheerant és Taylor Swiftet is

2016/02/09  ·     ·  koncert.hu, MTI

Adele angol popénekesnő adta el a legtöbb lemezt a világon 2015-ben - jelentette be hétfőn az IFPI, az iparág nemzetközi szervezete a globális eladási adatok alapján.

Adele maga mögé tolta Ed Sheerant és Taylor Swiftet is

A 27 éves énekesnő úgy került az egész éves lista élére, hogy 25 című új albumát csak november 20-án adta ki és az új számokat nem bocsátotta az online zenemegosztó szolgáltatók rendelkezésére - tudósított a The Guardian online kiadása. Adele harmadik albuma, amely a második után több mint négy évvel került a piacra, már az első héten megdöntötte az amerikai és az angol eladási rekordokat. A lemez leghíresebb dala, a Hello című ballada lett az első szám, amit az Egyesült Államokban több mint egymilliószor töltöttek le egy hét alatt. Frances Moore, az IFPI vezetője hétfői közleményében Adele új albumát 2015 globális szenzációjának, az énekesnő teljesítményét egyszerűen fenomenálisnak nevezte.

 

Az IFPI a világ legnépszerűbb előadójának járó díját a fizikai formátumú eladások, a letöltések és az online meghallgatások száma alapján ítéli oda, bár adatokat nem hoznak nyilvánosságra. A Nielsen SoundScan információs és forgalomszámláló rendszer vasárnapi adatai alapján a 25 című albumból nyolcmillió példány fogyott el az Egyesült Államokban.

A második helyezést szintén brit énekes, Ed Sheeran érte el, Taylor Swift amerikai sztár, a 2014-es győztes 2015-ben a harmadik helyre esett vissza.

 


 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek