13+1 tény, amit tudnod kell Ed Sheeran új albumáról

2017/03/04  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Ed Sheeran a több, mint egy éves szünete után januárban két dallal tért vissza, azóta pedig nincs megállás! Az énekesnek tegnap jelent meg legújabb albuma, ennek kapcsán pedig összeszedtünk nektek néhány tudnivalót!

13+1 tény, amit tudnod kell Ed Sheeran új albumáról
  1. A Divide című lemez az énekes 3. stúdióalbuma, ami 3. hó 3-án jelent meg.

  2. Saját bevallása szerint az eddigi legjobb albuma. “Különlegessége”, hogy kifejezetten őszinte, csupa személyes élmény, igaz történet, és valós érzelem. Az albumot hallgatva a dalszövegek alapján valóban ez az érzés fogott el: egyszerűen őszinte, és vonzereje is ebben rejlik.

  3. A 17 a szerencseszáma, és van egy jó megérzése arról, hogy 2017 az ő éve lesz. Mi drukkolunk neki! :)

  4. Az album 16 dalt tartalmaz, ebből már 4-et az album megjelenése előtt hallhattunk (Shape Of You, Castle On The Hill, How Would You Feel?, Eraser).

  5. A január 6-án megjelent “Shape Of You” a legnagyobb közkedvenc az albumról, eddig nagyobb sikert aratott, mint a szintén aznap megjelent “Castle on the Hill”, de utóbbiról Ed Sheeran azt nyilatkozta, hogy ez az egyik kedvence, és hogy szerinte 20 év múlva erről a dalról fognak rá emlékezni. Szerintetek?

 

 

 

  1. A dal alapján úgy tűnt, hiányolja az egyszerűbb, nyugodtabb életet, a régi időket. Azt nyilatkozta, mindenkinek a maga módján kell megküzdenie a hírnévvel, és az azzal járó pozitív és negatív változásokkal. Ő azért vett ki egy év “szabadságot”, mert nem tudta, hogy hogyan küzdjön meg vele. Kellett neki egy kis pihenés, hogy teljes lélekkel tudja folytatni, és úgy érzi, hogy ez a szünet elérte célját.

  2. A szünet alatt a legjobban a koncertezés hiányzott neki. A turnézás, ahogyan ő fogalmazott, az ő “drogja”.

  3. Amikor a Shape Of You-t írta, nem egy konkrét nőre gondolt, hanem a Nőkre, minden nőre, minden alakra és formára, és ezzel a dallal a női testet akarta csodálni és értékelni. Valamint azt mondta, hogy úgyis kellett már egy szexuális tartalommal bíró, kicsit túlfűtött dal is a repertoárba, ami eddig nem volt rá jellemző, de úgy tűnik, hogy ez bejött az embereknek. De még mennyire! Imádjuk!

 

 

  1. A “How Would You Feel?” című dalt születésnapján tette közzé, videóját egyetlen vágás nélkül készítették el.

 

 

  1. Ednek mindig célja saját magát felülmúlni, és azt mondta, ezzel az albummal még a Thinking Out Loud-nál is sikerült nagyobbat alkotnia (ami nem kis szó, mivel azzal a dallal anno óriási sikert aratott az egész világon).

  2. Ed Sheerannek nincsen saját telefonja, azt mondja, imádja a mindenféle appok nélküli életet, sokkal jobban a jelenben él, mint eddig valaha. Instagram, Twitter és Facebook oldalára más telefonjáról szokott néha posztolni.

  3. Amikor azt kérdezték egy januári interjúban, hogy számít-e, hogy a közönség azonosulni tudjon a dalaival, azt válaszolta: nem az azonosulás a fontos, hanem az őszinteség. Nem tudnak azonosulni azzal, hogy “4 városban jártam 2 repülővel ugyanazon a napon”, de az üzenettel, hogy milyen ha megcsalnak, azzal már többen tudnak. (Ezt a Don’t című dallal kapcsolatban nyilatkozta, amelyet anno -úgy tudjuk- Ellie Gouldingnek/ról írt, aki megcsalta őt, ráadásul Ed egyik haverjával, a One Direction-ös Niall Horannal).

  4. Ed Sheeran volt ez első olyan előadó, aki egyszerre volt 1. és 2. helyen is a Billboard listákon (Shape of You, Castle on the Hill).

+1. Dobhártya nélkül született (csak az egyik fülére), amit műtéttel korrigáltak 11 évesen. Ez átszakadt 18 majd 24 éves korában is, ekkor szintén műtéttel állították helyre. Erre a fülére csak 25%-ban hall. Ebből persze semmi nem tűnik fel nekünk, hisz csodálatos dalait élőben is hiba nélkül adja elő, ahogyan idén a Brit Awardson is tette.

 

A Divide már megvásárolható a boltokban, az iTunes-on, illetve ingyenesen hallgatható a Youtube-on, és a Spotify-on.

Nektek hogyan tetszik?

Fotó innen


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek