jksz

Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük!

Világkörüli turnéra indul 2018-ban az idén 50 éves Flatwood Mac– jelentette be Christine McVie, az angol-amerikai együttes énekesnője és zongoristája. Elmondta, hogy a turné próbái jövő márciusban kezdődnek, a koncertkörút pedig júniusban indul – adta hírül a BBC News.

Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük!

Ha van együttes, amelynek érdemes lenne filmre vinni az életét, az a Flatwood Mac. Annyi minden történt velük, hogy akár egy sorozatot is kitenne a sztori.

Először is, Christine McVie-t úgy hívták eredetileg, hogy Christine PERFECT :) 1968-ban csapódott a zenekarhoz, akkor még csak session zenészként, később állandó státusban. (Férjhez is ment a basszeroshoz, de elváltak, viszont éppúgy jóban maradtak, mint a Webber-exházaspár.) Megjelenése fontos volt a formáció életében, mert 1970-ben az alapító-frontember, Peter Green megkattant. (Azt akarta, hogy a zenekar pénzét adományozzák jótékony célra, de mivel a tagok erre nem voltak hajlandók, kilépett a bandából.) Az addig bluest játszó zenekarnak át kellett hangolnia a zenéjét, és ehhez jól jött az énekes-billentyűs-szerző Christine.

A tagcserék végigkísérik egyébként a pályájukat – játszott például a zenekarban az Eagles későbbi gitárosa, Joe Walsh is. Mi több, földrészt is váltottak, a hetvenes években átköltöztek Angliából Kaliforniába. Mindez nem akadályozta meg őket abban, hogy 1977-ben kiadják a talán leghíresebb albumukat, a Rumours-t, amely Grammy-díjat nyert az év albuma kategóriában. A kilencvenes évek végén bejelentették feloszlásukat. Aztán néhány héttel később újra összeálltak. 1998-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame tagjainak soraiba. Még abban az évben Christine McVie kilépett a zenekarból, de 2014-ben újra csatlakozott az együtteshez – és azóta ismét teljes létszámmal koncerteznek. Fordulatokban gazdag törtlnet, nem?

A magyar rádiók leginkább ezt a számukat szerették:

 

 

 

Flatwood Mac

Képtár

  • Az idén 50 éves zenekar világkörüli turnéra indul – kész film az életük! kép 57067
2 hete · koncert.hu, MTI
 

 

Szólj hozzá!


Ilyet még nem hallottál: zenemű 100 gramofonra – és mindez Magyarországon!

Ilyet még nem hallottál: zenemű 100 gramofonra –...

Girolamo Deraco igazi kísérletező személyiség: korábban is volt meghökkentő zenei performansza, például egy nyolc másodperces operával lepte meg...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boldog születésnapot, Budapest Bár!

Tíz különleges koncerttel, egy válogatáslemezzel, valamint egy ősszel megjelenő új albummal ünnepli tizedik születésnapját a Budapest Bár.

Láttál-e már valaha ökomusicalt?

Ha nem, és ez eléggé valószínű, most megteheted: a Gateway to Space című űrkiállítás június elején landolt a Millenárison, és a produkció magával hozott egy különleges 3D-s vetítési technikával és látványos animációval illusztrált ökomusicalt is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek