Tudod, melyik a YT második legnézettebb videója? Jön a Szigetre az előadó!

2017/03/16  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A Sziget fesztivál 03.16-án ismét új bejelentést tett: 9 nemzetközi pop, indie, rock, drum and bass és elektronikus zenében utazó sztár is csatlakozik a fellépők listájához.

Tudod, melyik  a YT második legnézettebb videója? Jön a Szigetre az előadó!

Az új lemezén dolgozó énekes-rapper-dalszerző Whiz Kalifa a tavalyi Volt után idén augusztusban a Sziget fesztivál közönségét fogja elkápráztatni népszerű dalaival. Reméljük, hogy egyik legnagyobb slágerét, a Paul Walker emlékére írt See You Again-t is hallhatjuk idén, amely jelenleg a YT második legnézettebb videója.

 

 

Fellép a Szigeten a 26 éves brit r’n’b-popénekesnő, Rita Ora is. A fiatal híresség legutóbb a brit Voice és X-factor műsorokban szerepelt, mint közkedvelt mentor. Több dala is vezette a brit dallistákat, és mivel debütáló albuma óta nem jelentetett meg stúdióalbumot, reméljük hamarosan várható lesz tőle az új anyag!

A The Vaccines-t még 2012-ben láttam a Szigeten, egyből megkedveltem őket. Egy nagyon fiatal, lendületes indie-rock bandáról van szó, akik eddig 3 stúdióalbumot jelentettek meg, összesen eladott példányszámuk pedig már millió fölött van.

 

 

 

Szintén az indie-rock vonalat képviseli a brit The Courteeners is, akik bár több, mint 10 éve zenélnek együtt, Magyarországon most láthatjuk őket először.

Alex Clare már lépett fel ezelőtt is a Szigeten, de volt már nálunk hangulatos klubkoncert keretein belül is (erről itt írtunk). A 31 éves brit énekes debütáló albuma a The Lateness of the Hour 2011-ben jelent meg, majd nem sokkal később berobbant a köztudatba az album leghíresebb dalával, a Too Close-szal. Azóta az akkor egyslágeres előadónak elkönyvelt Alex bebetonozta magát a zenei élet elitjébe, és soulos dalaival óriási rajongótáborra tett szert.

Az elektronikus zene kedvelői is örülhetnek, hiszen óriási bulinak ígérkezik a Grammy-díjas holland DJ-producer legenda, Paul van Dyk fellépése is. Paul is visszatérő fellépő már a Szigeten: utoljára 5 éve láthattuk Budapesten, épp itt volt az ideje egy újabb show-nak! :)

A szintén holland székhelyű DJ-producer duó, a Bassjackers már 2007 óta színesíti a szcénát, egyre több fesztiválra hívják őket, népszerű bulijaik fantasztikus hangulatukról híresek. Ezt például ti is biztosan hallottátok már tőlük:

 

 

A dnb stílus neves képviselője, Dimension is ellátogat hozzánk, készüljetek ti is: ereszdelahajam táncolás várható!

 

Új feltörekvő együttest köszönthetünk a francia származású HER-ben: augusztusban meggyőződhetünk róla, hogy a Victor Solf and Simon Carpentier alkotta duónak nagyon is van helye a zeneiparban!

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek