Budapest 2016. Nov. 12. (19:30)

TRIÓBAN AZ EGYENLŐSÉGÉRT


TRIÓBAN AZ EGYENLŐSÉGÉRT

A jótékonysági koncert három művész - Balázs János, Kállai Ernő és Lakatos György - összefogásából jött létre, az elfogadás, a példamutatás és a gyökereikhez való visszatérés jegyében.  

A hangverseny elsődleges célja, hogy emléket állítson a 135 éve született Bartók Bélának és a 130 éve elhunyt Liszt Ferencnek, emellett Weiner Leó és Dohnányi Ernő korszakalkotó munkássága is nagy hangsúlyt kap majd a műsorban. A művészek célja továbbá felhívni a társadalom figyelmét az integráció és a tehetséggondozás fontosságára a zene hatalma által. “Művészi-tanári munkásságunk során számtalan rendkívül tehetséges, részben roma származású fiatallal találkozunk. Hisszük, hogy a zene erejével lebonthatóak a negatív sztereotípiák. Bízunk benne, hogy a magyar zenepedagógiai módszereknek köszönhetően elsajátított tudással és diplomával kezükben ezek a fiatalok jól megállják majd helyüket hivatásukban és a társadalom szerves részévé válhatnak.” - nyilatkozta Balázs, Kállai és Lakatos a koncert kapcsán. A koncert művészei a teljes jegybevételt hátrányos helyzetű gyermekek korai fejlesztésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Az adományt a Segélyszervezet a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház támogatására fordítja. Az intézmény 5 évesnél kisebb gyermekek korai fejlesztését végzi, szakemberek bevonásával, különféle programok kialakításával próbálja megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok életét. A gyermekek ingyenesen juthatnak tízóraihoz, fejlesztő foglalkozásokhoz, gyógytornász, pszichológus, logopédus segítségéhez. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége, valamint Dr. Erdő Péter bíboros, prímás.

Trióban az Egyenlőségért

Balázs János, Kállai Ernő, Lakatos György és tanítványaik jótékonysági hangverseny az Ökumenikus Segélyszervezet javára

Műsor:

Liszt: Grand Duo Concertante

Kodály-Szigeti: Háry János – Intermezzo

Bartók: 44 duó két hegedűre (Sz. 98, BB 104) – részletek

Weiner: Divertimento, op. 20/1

Dohnányi: c-moll zongorakvintett, op. 1 - 1. tétel

szünet

A három szólista tanítványaival közös műsora

Előadók:

Balázs János (zongora);

Lakatos György, Kállai Ernő (hegedű)

Kállai vonósnégyes

(Kállai Ernő, Szajkó Géza (hegedű); Dráfi Kálmán (brácsa); Balázs István (cselló)

Vendég: Váradi Gyula (hegedű), a Virtuózok című tehetségkutató műsor korcsoport-győztese

Rendező: Lakatos György

Támogató: OTP Bank

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek