Budapest 2015. Dec. 28. (18:00)

Volkova Sisters, For.


Volkova Sisters, For.

Sándor Dániel - billentyűk és programozás
Berger Dalma - ének és programozás
Kovács Gergely – gitár

A Volkova Sisters 2 éve indult, eredetileg Sándor Dániel hangmérnök-gitáros és Berger Dalma énekes szerzőpáros indította a projektet, melynek alapvető célja az volt, hogy minden olyan zenei elképzelést, ami más projektjeikbe nem fért volna bele, itt teret kapjon. Saját stúdójukban kezdtek el dolgozni, olyan hangzást keresve, mely feleleveníti az általuk nagyrabecsült nyolvanas évek dark wave hangulatát, ötvözve a folkot és a shoegaze hatásait. Az első kislemez munkálatai közben csatlakozott a csapathoz Kovács Gergely gitáros. A csapat 2011 tavaszán az USA-ban részt vett az SXWS fesztiválon, amit egy kaliforniai miniturné követett, ezután alakult ki a csapat jelenlegi felállása. A zenekar 2013 végén Londonba költözött, azóta Angliában és Magyarországon is koncerteznek. A Volkova Sisters egy kreatív kommuna, klippjeiket és az artwork-öt is e lelkes kis csapat készíti. Több magyar filmhez is adták már dalaikat, többek között a Mundruczó Kornél által rendezett Cannes-i közönséges díjas Fehér Isten-hez, amiben egy rövid szerepet is kaptak. Jelenleg első nagylemezük befejezésén dolgoznak, ami várhatóan 2015-ben jelenik meg.
 

A FOR. Farkas Miklós és Gryllus Ábris projektje. A kollaboráció a hétköznapi designer köntösét hátrahagyva egy meglehetősen intenzív, sok esetben vasnehéz improvizatív hangszövet mögé állva dolgozik. Ez alapvetően egy közel tíz éve tartó párbeszéd aktuális pontja az obszkur és az absztrakt esztétika mentén. Ez az ipari és urbánus dokumentumfilmektől kezdve a jelenlegi klubkultúrán át a magasművészetig számtalan forrásból táplálkozik. A megosztott inspirációk outputjaként alakult a FOR. jelenlegi mocskos, vasas hangzása.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek